Volbami se moc nezabývám, zdravotnictví a sociální věci mne zcela vytíží, říká 1. náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Ivana Stráská

06.06.2016 9:51

ROZHOVOR 1. náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje a radní města Milevsko za ČSSD Ivana Stráská je absolvenstka Pedagogické fakulty v Českých Budějovicích. Dvacet let pracovala jako pedagožka, v roce 1998 byla zvolena do Zastupitelstva města Milevska a stala se starostkou, čímž začala její politická dráha. Od roku 2000 je zastupitelkou Jihočeského kraje, v roce 2012 byla jmenována stínovou ministryní práce a sociálních věcí. Laskavě odpověděla na pár otázek v souvislosti s beneficí pro prachatickou nemocnici, koncert „Kdo má rád“, nad nímž opět převzala záštitu.

Volbami se moc nezabývám, zdravotnictví a sociální věci mne zcela vytíží, říká 1. náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Ivana Stráská
Foto: Archiv Ivany Stráské
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Letos se již pošesté bude konat Dětský den a benefiční koncert „Kdo má rád“ na Martinském mlýně, kde jste převzali opět záštitu. Co Vás k tomu už pošesté vedlo?
    
Považuji tuto akci za velmi zdařilou a téměř rodinná atmosféra, která se během let vytvořila, by mi nedovolila očekávání diváků zklamat.Takže proto, i když propagace prachatické nemocnice a konkrétní pomoc jsou samozřejmě také důležité důvody.

Má podle Vás akce narůstající tendenci a také smysl?

Počet návštěvníků pomalu trvale roste, důležité je, že se mnozí z nich každoročně vracejí. Příjemný Dětský den a večerní koncert dávají možnost potkat se, pohovořit a pomoci dobré věci.

Z akce se začíná stávat tradice. Podpoříte ji i v dalších letech?

Pokud budu mít možnost, určitě.

Co Vás čeká v nejbližší době?

Moje práce se už mnoho let odehrává ve čtyřletých cyklech, takže volby. Ale moc se tím nezabývám, zdravotnictví a sociální věci mne zcela vytíží. Lidé posoudí, zda jsou s naší prací spokojeni.

Kam se chystáte na letošní dovolenou?

Co to je?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…