Zájemce o bruselské křeslo, jakého jste ještě neviděli: Dělají si z nás srandu, tak jim nalijeme vlastní medicínu. EU na Mars, dotace na pivo. A pokud jde o Merkelovou do klece...

02.05.2019 18:28

ROZHOVOR „Jestli si jsou EU a Mars v něčem podobné? Na té planetě je nedýchatelná atmosféra, je celá rudá, člověk se tam zanedlouho vaří ve vlastní šťávě,“ říká Dan Konečný, lídr kandidátky hnutí TVŮJ KANDIDÁT pro květnové eurovolby. „ Němcům a Rakušákům snížíme platy na naši úroveň,“ přichází Konečný s lékem na příjmovou nerovnost. Za peníze, na které ročně vyjde stěhování Evropského parlamentu mezi Bruselem a Štrasburkem, by pořídil pivo. Podobně by vyřešil dvojí kvalitu potravin. Navrhuje vzít potraviny Němcům a Rakušanům a dát jim ty naše. Natočil rovněž předvolební spot v arabštině, ve kterém potenciálním migrantům vysvětluje, jak to u nás chodí. Video najdete v rozhovoru.

Zájemce o bruselské křeslo, jakého jste ještě neviděli: Dělají si z nás srandu, tak jim nalijeme vlastní medicínu. EU na Mars, dotace na pivo. A pokud jde o Merkelovou do klece...
Foto: Facebook TVŮJ KANDIDÁT
Popisek: Dan Konečný, TVŮJ KANDIDÁT v eurovolbách 2019

Prosazujete připojení Marsu k EU. Kdy by k němu mělo dojít? Jsou si EU a Mars v něčem podobné?

Nový člen Mars rozhodně obohatí EU. Podání jejich přihlášky je jen otázkou času. Představme si ty nové přírodní zdroje, minimální harmonizace legislativy a nová spojnice D1 v kvalitě Galactic. A což teprve migrace tamních obyvatel, která by mohla nerušeně proudit sem a tam. Jestli si jsou EU a Mars v něčem podobné? Na té planetě je nedýchatelná atmosféra, je celá rudá, člověk se tam zanedlouho vaří ve vlastní šťávě…

Anketa

Souhlasíte s rozhodnutím Ústavního soudu, že hotel měl právo odmítnout klienty z Ruska, protože neodsoudili anexi Krymu?

hlasovalo: 23666 lidí

Pokud to uděláme správně, proběhne anexe Marsu bez třenic, jen se trochu bojím, abychom to stihli před Rusy. Nakonec na Marsu byl nedávno potvrzen výskyt vody, takže tam postavíme pivovar. Bude se jmenovat Marťan a hádejte, kdo ho postaví?

V Evropské unii panuje výrazná příjmová nerovnost. Němci, Rakušané, Francouzi a jiné národy pobírají mnohem vyšší mzdy než Češi. Jak se s tím můžeme vypořádat?

Neustále fňukáme, že chceme vyšší platy. Já mám ale mnohem efektivnější řešení. Němcům a Rakušákům snížíme platy na naši úroveň. My Češi totiž všem pořád závidíme a takto se to vyřeší. Navíc EU nám neustále předhazuje solidaritu, tak s ní naši sousedi můžou začít sami u sebe.

Chcete prosadit dotované kupony na pivo pro Čechy, Slezany i Moraváky. Kdo to zaplatí? A myslel jste i na národnostní menšiny?

Zaplatí to přeci EU, jako už platí a dotuje všechno možné. Například stěhování parlamentu z Bruselu do Štrasburku stojí minimálně 3 miliardy ročně. To jsou první prachy na dotované pivo a dají se určitě najít další.

Děkuji za připomenutí národnostních menšin. Založíme mezirezortní parlamentní komisi a ta bude posuzovat oprávněnost písemných žádostí dalších národů a národnostních menšin o pivní dotace, vyhodnocovat gramatickou správnost a zkoumat schopnost žadatelů upřímně vychutnávat kvalitní pivní mok.

Co téma rovnoprávnosti? Jste pro co největší rovnoprávnost obyvatel Česka, potažmo EU?

Výtečný dotaz, děkuji. Jsem pro plošnou rovnoprávnost, která zasáhne i do světa zvířat, ptáčků, nebo i hmyzu. Podporuji právo na manželství pejsků a kočiček, telátek a prasátek nebo mravenců a berušek.
Prosazuji evropskou rovnoprávnost v kvalitě jídla. Navrhuji tedy, že zabereme dvě nebo tři spolkové sousední země a jim dáme naše jídlo a vezmeme si to jejich. Pokud si mám vybrat, kdo v Unii má být rovnější, tak my. Přirozeně jako země produkující špičkové tunely světové úrovně, jde jen o to se nyní zacílit ještě více do Bruselu. Češky a Češi převezmou otěže v EU!

Jak se stavíte k ochraně životního prostředí?

EU by měla vydat nařízení, že bychom měli všichni topit maximálně pod deset stupňů, tím se všichni zchladíme a splníme Pařížskou dohodu o klimatu.

Dalším opatřením jsou jednotné rozvody teplé vody. Voda by se přitom ohřívala centrálně v Africe. Trubky povedou z Afriky přes Alpy. Při stavbě by se zaměstnali rekvalifikovaní migranti. A podobně jako u tunelu Blanka 2, by se kopalo bez mechanizace. V dopravě by pak řidiči povinně museli tlačit svá auta třetinu cesty, platilo by to i pro kamióny, lodě a vojenská vozidla. U letadel zatím váhám.

Pokud by vás Češi vyslali do Bruselu, jak byste zvyšoval povědomí zahraničních europoslanců o České republice?

Po brexitu se nám otevírá fantastická možnost českofonie, tedy propagace zejména našeho krásného jazyka. Poslanci, včetně komisařů a dalších úředníků se mohou začít učit česky, naše ř, a o naší kultuře vůbec. Proč má být neoficiálním jednacím jazykem angličtina, když po brexitu mluví anglicky jen Irsko s cca 4 miliony obyvatel…?

Anketa

Chcete, aby Babiš skončil za Čapí hnízdo v kriminále?

10%
78%
hlasovalo: 14771 lidí

Budu taky prosazovat, aby se pivo jmenovalo jednotně po celé Evropě PIVO. Češi na to mají bezesporu právo. V kterém jiném státě se na hlavu vychlastá 141 litrů?

Je podle vás nutné EU v nějakém směru reformovat? Kam by se měla EU dále ubírat?

EU by měla být laskavou babičkou, která nám každý rok 23. 12. pošle každému na účet dotace bez odklonu (rozuměj krádeží) a byrokracie. K tomu by se měla transformovat na akciovou společnost a vyplácet dividendy. Dotace na pivo může vyplácet i v tekuté podobě. EU by se měla dále ubírat směrem k větší empatii pro naše každodenní potřeby, jako je více sexu, více peněz a více toho piva.

Zásadním a doslova revolucí je můj návrh rotace národních vlád. Stejně jako rotuje předsednictví Unie, tak podobně si budou členské země EU prohazovat svoje vlády mezi sebou. My bychom mohli mít pro začátek maďarskou vládu, Slováci půjdou do Itálie, Poláci do Finska a Babiš se svou vládou by šel třeba na Balkán.

Webovou prezentaci Daniela Konečného můžete najít ZDE:

V Německu před pěti lety uspěl komik Martin Sonneborn se svou recesistickou stranou DIE Partei. Úspěch slavil s programem slibujícím například umístění Angely Merkelové do klece, nebo obestavění Německa obří zdí coby prostředkem boje s krizí eurozóny. Lidé ho nakonec do Bruselu skutečně zvolili. Neobáváte se, že by k něčemu podobnému mohlo dojít i u nás? A nekradl by vám pan Sonneborn témata?

Jeden z mých volebních plakátů hlásá: „Nevol mě, nebo budu v Bruselu zlobit.“ Takže tak. S Die Partei jsme v kontaktu, ale zatím asi nepřekousli, že jim chci vzít jídlo a snížit platy. Jinak je pan Sonneborn a jeho partaj přirozeným kandidátem na založení frakce v europarlamentu. Tedy až po sladění našich programových vizí, samozřejmě. Ale myslím, že u piva se dohodneme.

Jak se díváte na migrační krizi, kterou Evropská unie řeší od roku 2015? Jaká nová opatření by EU měla v rámci přístupu k migrantům přijmout?

Opatření by měla být také přijata v zemích, odkud migranti pocházejí. Proto jsem i ve svém volebním videu navázal s migranty monolog. Vysvětluji jim, že mohou přijet, ale ať předtím laskavě zváží, co je u nás čeká a jak tu žijeme. Například by měli vědět, že tu dost chlastáme pivo, holky taky a navíc jíme prasata. A těm taky řežeme hlavy, na rozdíl od lidí. Prostě mohou existovat kulturní rozdíly, které by se jich mohly dotknout, a pak by se oni mohli chtít dotknout nás. EU by mohla takto například shazovat osvědčené letáčky s informacemi, jak to u nás máme. Pokud vím, tak z našich politiků přímo s migranty takto nikdo nehovoří. Asi neumí jazyky…

Daniel Konečný vydal nové video, kterým chce oslovit případné migranty do ČR:

Kdo je váš politický vzor? Co Jaroslav Hašek?

Dlouho jsem hledal, komu věřit v politice, a opakovaně mne napadal jen já. V tomto ohledu to mám podobně jako Hašek. Stejně jako on si navíc myslím, že dávat za hlas kapesní akvárium je zajímavý nápad.

Karel Čapek zase před sto lety říkal, že veřejný humor je odborná kritika veřejného života.

Screenshot z oficiální prezentace ČSÚ k volbám do EP 2019, který potvrzuje, že Daniel Konečný skutečně kandiduje jako lídr uskupení Tvůj kandidát:

Zavedené politické strany budou pravděpodobně namítat, že si z lidí a z politiky děláte legraci. Co byste jim na to odpověděl?

Já jsem naprosto tragicky nelegrační a myslím to upřímně. Kdo z koho si dělá srandu, když máme vládní koaliční stranu, která i přes soudní rozhodnutí nezaplatí 330 milionů, a premiéra, který stojí před obžalobou? Na evropské úrovni je to jakbysmet. Myslím, že si z nás politici dělali srandu už dlouho, a teď je čas jim nalít jejich vlastní medicínu. Dycky Česko!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…