Zaplacený Biden. Josef Mašín o Ukrajině, boji za klima a Putinovi. Nevídané

28.07.2022 9:38 | Komentář

Rusko a Ukrajina se nestaly, nejsou a nikdy nebudou demokraciemi. Jsou to oligarchie, kde je korupce všeho druhu, hlavně s ropou a plynem, často doprovázena rachotem samopalu AK-47, záhadnými úmrtími anebo nezákonným vězněním, součástí denního života. Ukrajina je tím nejznámějším bazarem se zbraněmi pro konflikty ve světě. Poslední žijící z protikomunistické skupiny bratří Mašínů Josef se pro ParlamentníListy.cz zamýšlí nad válkou na Ukrajině a bere si na mušku i amerického prezidenta Joea Bidena.

Zaplacený Biden. Josef Mašín o Ukrajině, boji za klima a Putinovi. Nevídané
Foto: bojovnici.cz
Popisek: Josef Mašín

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí

„Ukrajinská válka je první ‚zelená válka‘ tohoto století. Válka v zastoupení. Bidenovy USA proti Rusku. A Biden ji chce dobojovat až do konečného vítězství, do posledního Ukrajince,“ sdělil na úvod ParlamentnímListům.cz Josef Mašín, který sloužil ve speciálních jednotkách Armády Spojených států amerických, u takzvaných Zelených baretů. A co si dále myslí o válce na Ukrajině?

Bazar se zbraněmi

„Rusko a Ukrajina se nestaly, nejsou a nikdy nebudou demokraciemi. Rusko a Ukrajina jsou oligarchie, kde je korupce všeho druhu, hlavně s ropou a plynem, často doprovázena rachotem AK-47, záhadnými úmrtími nebo nezákonným vězněním, součástí denního života. Ukrajina je tím nejznámějším bazarem se zbraněmi pro konflikty ve světě. Podstatná část čínské raketové technologie devadesátých let pochází z Ukrajiny. Též pěchotní raketové systémy, jiné zbraně a další vojenský materiál dodávaný Ukrajině po ruské invazi se již nachází na černém trhu se zbraněmi,“ zmínil.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9633 lidí

Rozdíl mezi oběma zeměmi je podle něj ten, že Rusko má Vladimira Putina a Ukrajina Volodymyra Zelenského. Putin, bývalý plukovník KGB, prý úspěšně použil svůj výcvik a metody používané svou almou mater k dosažení svých cílů při převzetí domácí moci a při uskutečňování svých imperialistických ambicí. Zelenskyj, produkt stejného systému, který vyrostl po rozpadu Sovětského svazu, dosáhl svého cíle pomocí svého mecenáše Igora Kolomojského, třetího nejbohatšího oligarchy Ukrajiny. Ke své škodě vsadil podle Mašína na špatnou kartu, tedy Joea Bidena, když před prezidentskými volbami v USA neposkytl žádané informace týkající se korupce Bidenova klanu na Ukrajině při jeho vyšetřování Trumpovou adminisitrativou. 

Zaplacený Biden

„Biden byl již zaplacen přes svého syna Huntera, který přes taťku, viceprezidenta Obamovy administrativy, zařídil hospodářskou pomoc Spojených států amerických ukrajinskému průmyslu ve výši jedné miliardy dolarů. Hunter byl členem správní rady ukrajinské plynařské firmy Burisma Holdings patřící bývalému ministrovi a nyní oligarchovi Mykolovi Zločevskému, který měl být vyšetřován pro korupci. Podíl Joea Bidena na milionovém příjmu činil deset procent. Hunterův obchodní partner, nevlastní syn Johna Kerryho, se ke svému štěstí z tohoto obchodu stáhl, poněvadž to pro něj bylo moc horké,“ vylíčil dál.

Bidenova administrativa s demokraty vedeného kongresu a senátu, jak Mašín podotkl, přislíbila pomoc ve výši více než 54 miliard amerických dolarů, které Amerika nemá a musí si je tedy půjčit. Je to jedna třetina HDP Ukrajiny. „Osud těchto peněz, jakož i mnoha Amerikou a dalšími dárci již dodaných zbraní je nejistý. Jejich kontrola po předání Ukrajincům neexistuje. Mnohé z těchto raketových a pěchotních zbraní, stejně jako části dodané výstroje, již našly cestu na černý trh se zbraněmi. Válečná situace Ukrajiny, nehledě na zprávy v hromadných sdělovacích prostředcích, je stále horší. To přispívá k výhodnější vyjednávací pozici Putina, kterému nezáleží na životech Ukrajinců, ani Rusů. Pro něj, jako pro Stalina, platí ‚nas mnogo‘. Prohlášení o konečném vítězství Zelenského s Bidenem je iluzorní,“ doplnil v USA žijící Joe Masin.

Putin není sebevrah

O dohodě, která je součástí Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu, a současném vedení americké armády nehovoří moc přívětivě: „Pařížská dohoda je Mnichovem západních, technicky pokročilých civilizací, vzhledem k diktátorům s imperialistickými ambicemi ražení Vladimira Putina a čínského Si Ťin-pchinga. Je signálem kapitulace a jednostranného odzbrojení se civilizovaného demokratického světa. A za Bidenova prezidentství byla opětovně přijata. Afghánistán ukázal neschopnost dnešního velení vojenských složek Spojených států amerických vedených – rasistou a neomarxistou – ministrem obrany Lloydem Austinem a šéfem generálního štábu – vlastizrádcem – generálem Markem Milleyem. V neposlední řadě došlo i k úmyslné likvidaci jižních hranic USA, což zapříčinilo rekordní nárůst migrantů z Mexika.“

Amerika ani Severoatlantický pakt, který je bez Ameriky bezvýznamný, do konfliktu na Ukrajině podle Mašína prostředky, které by vyžadoval, neposkytnou. Putin prý není sebevrah a ví, že rozšíření tohoto konfliktu použitím jaderných zbraní by znamenalo konec života na planetě Zemi, jak jej doposud známe.

A nakonec, aby bylo vše úplně jasné, ještě svá slova zopakoval, když se vrátil k začátku ruské invaze na Ukrajinu: „Ve čtvrtek 24. února 2022 se Ukrajina, dříve uznaná jako země s největší korupcí a zbrojní bazar, jíž se Evropská unie vyhýbala stavbou Nord Stream 1 a Nord Stream 2, jako zázrakem změnila v demokracii vhodnou pro členství v Evropské unii a v NATO.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…