Zdravotní sestra z SPD: Zahrnout do učebních osnov sexuální odchylky? Nechme dětem jejich dětství

11.07.2021 17:40 | Rozhovor

„Nekonečné lockdowny nic neřeší a jen devastují jak lidskou psychiku, tak i ekonomiku. Potvrzuje se, že řešením není izolace všech, včetně těch zdravých, ale ochrana těch opravdu ohrožených,“ konstatuje poslankyně Monika Jarošová (SPD), profesí zdravotní sestra. „Očkování musí být čistě na dobrovolné bázi a podmíněné jen svobodnou vůlí. Jakékoliv donucovací prostředky typu „covidpasů“ a podobně zcela odmítám. Odmítám i různé restrikce uplatňované vůči neočkovaným, naprosto nepřípustné je jakékoliv zvýhodňování jedné skupiny obyvatelstva na úkor druhé jen proto, že je očkována,“ doplňuje.

Zdravotní sestra z SPD: Zahrnout do učebních osnov sexuální odchylky? Nechme dětem jejich dětství
Foto: SPD
Popisek: Monika Jarošová, poslankyně za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), členka zemědělského výboru a místopředsedkyně petičního výboru PS PČR

Británie se rozhodla uvolnit proticovidová opatření a přistupovat ke koronaviru jako k chřipce. Je to správný krok, správná cesta?

Myslím si, že je to správný krok. Britové jistě ví, proč k němu přistoupili. S největší pravděpodobností jim došlo, že nekonečné lockdowny nic neřeší a jen devastují jak lidskou psychiku, tak i ekonomiku. Potvrzuje se, že řešením není izolace všech, včetně těch zdravých, ale ochrana těch opravdu ohrožených. K přístupu ke Covidu-19 jistě není na místě lehkovážnost, ale ani paralyzující hysterie. Ostatně to zdůrazňuje SPD již dlouho a jak je vidět, ke stejnému závěru došli i v Británii.
 
Oproti tomu třeba Slovensko, kde jsou přitom stále příznivější čísla, zavedlo zátarasy i na česko slovenských hranicích. Co si myslíte o tom?
 
Slovensko je přesným zrcadlem dvou možných přístupů. Jeden reprezentuje Británie, která na základě dosavadních zkušeností přehodnotila svůj přístup k viru, druhý reprezentuje Slovensko a ostatní země, které chtějí bojovat s Covidem pomocí lockdownů a restrikcí. Ovšem právo hodnotit mají primárně obyvatelé Slovenska, a jen oni mohou rozhodnout, zda touží mít v čele své země lidi s racionálním přístupem a chladnou hlavou, nebo panikáře a podporovatele výjimečných stavů, kteří budou svým občanům znesnadňovat život.
 
 
Jak se díváte na očkování? Je řada lidí, která z něj má obavy. Je nutné k němu tyto lidi nutit a různě je trestat za to, že nejsou očkovaní?
 
Očkování beru jako jeden ze zásadních způsobů boje s nakažlivými nemocemi, díky němuž jsme jako lidstvo porazili mnoho nebezpečných a smrtelných chorob. V případě vakcín proti Covidu-19 jsem však velice obezřetná. Vadí mi ten neuvěřitelný tlak na očkování vakcínou, která navíc nebyla ani dostatečně testována, abychom mohli vyloučit nějaké možné budoucí negativní účinky. A že se jich už pár vyrojilo, je zdokumentované.
 
Co je však nejdůležitější, očkování musí být čistě na dobrovolné bázi a podmíněné jen svobodnou vůlí. Jakékoliv donucovací prostředky typu „covidpasů“ a podobně zcela odmítám. Odmítám i různé restrikce uplatňované vůči neočkovaným, naprosto nepřípustné je jakékoliv zvýhodňování jedné skupiny obyvatelstva na úkor druhé jen proto, že je očkována. Proti tomu budu vždy a nekompromisně bojovat!
 
Je očkování vhodné opravdu pro každého?
 
Na tuto odpověď nedokáži kvalifikovaně odpovědět, jelikož nejsem odborník. Jak je ale vidět, ani odborníci nejsou v této otázce jednotní. Za mě bych tedy nechala očkování na svobodné vůli. Ať si každý sám na základě objektivních informací rozhodne, zda považuje vakcínu pro sebe za přínos, či se bez ní (tak jako doposud) obejde.
 
Je správné očkovat děti? 
 
Za sebe bych děti rozhodně neočkovala. Je známé, že jejich onemocnění Covidem-19 s těžkým průběhem je takřka nulové, a tak bych do nich žádnou nedostatečně prověřenou vakcínu neaplikovala. I toto rozhodnutí však musí zůstat v plné kompetenci rodičů. 
 
 
Rozhodnutí vlády Viktora Orbána, že v maďarských školách bude platit zákaz vzdělávání o sexuálních menšinách, spustilo širokou debatu napříč EU. Vy jako SPD však s Orbánovou vládou souhlasíte. Proč?
 
Tak jednak je věcí Maďarska, o čem bude vyučovat na svých školách a zda do svých osnov zahrne podporu různých sexuálních odchylek, jednak plně podporujeme maďarský důraz na ochranu tradiční rodiny a zdravý vývoj dítěte. Nechme dětem jejich dětství, škola je od toho, aby je učila základům do života a nezatěžovala jim hlavu odchylkami přírody.
Nehledě na to, že v tomto případě Orbán nebojuje proti sexuálním menšinám, ale za tradiční rodinu, které je sám příkladným představitelem. 
 
Jak se díváte na výrok nizozemského premiéra Marka Rutteho, který uvedl, že pokud Maďarsko zákon nezruší, mělo by opustit EU?
 
Nizozemský premiér Rutteby se měl starat především o svou zemi a přemýšlet o tom, jestli by neměl raději udělat něco přínosného pro své vlastní občany. Setrvání či opuštění Evropské unie je zcela v rukách Maďarska. Za mě si však myslím, že pro všechny země, které si chtějí uchovat své kořeny a nezávislost, je odchod z EU, kterou stále více a více znásilňují neomarxisté, jediným možným způsobem, jak si zachovat vlastní přežití. Z toho tedy jasně vyplývá, že jedinou nadějí je odchod z EU i pro nás!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…