Zeman je na úrovni puberťáků. Drze porušuje zákony. Jestli ho zvolí znovu, nebude to dobré, varuje bloger Ziegler

04.03.2017 10:00

ROZHOVOR „Vadí mně jeho vystupování, které v mnoha případech není důstojné prezidentského úřadu. A také jeho arogantní pohrdání zákony,“ říká o hlavě státu v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz publicista a bloger Jan Ziegler. Upozorňuje na to, že zákony platí pro všechny a měl by je dodržovat i prezident a „ne je drze porušovat“. Ziegler také říká: „Sliboval, že bude prezidentem všech, ale nechová se podle toho. Svými urážkami často na úrovni puberťáků, viz jeho slova o přeříznutých aktivistkách, rozdmýchává zbytečné zlo.“

Zeman je na úrovni puberťáků. Drze porušuje zákony. Jestli ho zvolí znovu, nebude to dobré, varuje bloger Ziegler
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Miloš Zeman za pár dní oznámí, zda bude kandidovat. Očekává se, že bude a v tom případě je dle odborníků i sázkových kanceláří favoritem. Vy jste velký kritik Ruska. Vyčítáte prezidentu Zemanovi jako někteří jiní jeho přílišnou orientaci na Rusko, případně Čínu?

Ano, vyčítám, jejich vliv se u nás poněkud přeceňuje. Například podíl obou zemí na českém zahraničním obchodě je minimální. Navíc prezident Zeman sliboval stamiliardové investice z Číny, které se prokazatelně nekonají.

Je výše zmíněné z vašeho pohledu největší problém jeho prezidentování, nebo vám vadí i něco jiného?

Vadí mně jeho vystupování, které v mnoha případech není důstojné prezidentského úřadu. A také jeho arogantní pohrdání zákony. Když je někde zákaz kouření, tak to platí pro všechny a prezident by měl být příkladem v dodržování zákonů, a ne je drze porušovat.

Vidíte i něco pozitivního na působení Miloše Zemana?

Souhlasím s jeho politikou vůči Izraeli.

Předpokládám, že byste na Hradě viděl raději někoho jiného. Je někdo z dosavadních kandidátů, kdo je pro vás přijatelný?

Já bych ještě počkal, až budou definitivně známí všichni prezidentští kandidáti. Ale třeba Michal Horáček nebo Petr Kolář by pro mě byli přijatelní.    

Je v důsledku přímé volby prezidenta rozdělená společnost? Nebo se o to přičinil hlavně prezident Zeman?

Přičiňuje se o to hlavně prezident Zeman, který sliboval, že bude prezidentem všech, ale nechová se podle toho. Svými urážkami často na úrovni puberťáků, viz jeho slova o přeříznutých aktivistkách, rozdmýchává zbytečné zlo.  

Co by pro Českou republiku znamenalo opětovné vítězství Miloše Zemana?

Nebylo by to dobré.

Jak vidíte možnou spolupráci Miloše Zemana s Andrejem Babišem, který může být po volbách premiérem? Jsou názory, které se toho obávají, šlo by v tom případě o nějaké ohrožení demokracie u nás?

Tohle je předčasné hodnotit. Ale věřím tomu, že česká demokracie má dost pojistek proti ohrožení od kohokoliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…