Zeman rozdělil společnost na normální lidi a proti nim idioty, soudí Ringo Čech. Bobky na hnoji, zaprodaná média. Nějaký bambula hudebník neumí hrát, tak nadává prezidentovi

05.03.2017 17:05

ROZHOVOR „Kdo zná Miloše Zemana, ví, že Miloš Zeman je bojovník. A jak známo, český král z boje neutíká,“ je si František Ringo Čech jistý tím, že Miloš Zeman bude znovu kandidovat na českého prezidenta. Jeho konkurentům, o kterých se mluví, vzkazuje, že sice obdivuje jejich odvahu, ale že nemají naprosto žádnou šanci. „A sluníčkáři? Pro ně může být také důvod, že Miloš na Vysočině nesrovnal na hnoji bobky podle velikosti,“ říká Ringo Čech.

Zeman rozdělil společnost na normální lidi a proti nim idioty, soudí Ringo Čech. Bobky na hnoji, zaprodaná média. Nějaký bambula hudebník neumí hrát, tak nadává prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Už příští týden Miloš Zeman prozradí, zda bude podruhé kandidovat na prezidenta. Co vy si o tom myslíte? Měl by podle vás kandidovat?

Mně nemusel nic prozrazovat. Kdo zná Miloše Zemana, ví, že Miloš Zeman je bojovník. A jak známo, český král z boje neutíká. Miloš bude na politické scéně, dokud mu budou síly stačit.

Pokud ne on, koho byste na jeho místě rád viděl? A jak vidíte šance těch, o kterých se mluví, jako například Horáček, Kubera, Stropnický a další...

Obdivuji jejich odvahu, ale nemají naprosto žádnou šanci.

Anketa

Které organizace jsou v Česku nejprospěšnější? (obnovené hlasování od 6.3.2017)

7%
66%
hlasovalo: 6047 lidí

Jsou rozhodnutí Zemana a pak i výsledek volby důležitými mezníky, které určí další fungování této země, nebo vzhledem k významu jeho funkce fakticky o nic nejde?

Je to významný mezník, protože prezident, jak známo, u nás moc velkou moc nemá, ale slovo Miloše má váhu, bere se v potaz. Miloš prostě svojí politickou velikostí a tím, že má politicky jasno, ovlivňuje mnoho věcí směrem k dobrému. 

Mnohdy se mluví o tom, že Zeman rozděluje společnost. Je rozdělení společnosti na obdivovatele a odpůrce Zemana opodstatněné nebo zveličené?

No tak rozděluje – na normální lidi a idioty. To prostě je evidentní.

Jak v poslední době hodnotíte vystupování a různé kroky Miloše Zemana? Když se podíváme například na radost nad vítězstvím Trumpa nebo třeba šťouchance Merkelové a představitelů EU či nesouhlas s Chovancovým „centrem proti propagandě“ – co na tyto jeho kroky a názory říkáte a jak je v nich podle vás úspěšný?

Se vším, co Miloš říká a dělá, se plně ztotožňuji. Jediná věc, kdy jsme trochu v rozepři, a říkám trochu, je názor na skandinávský sociální systém. Já myslím, že je přežitý, hloupý a nemoderní. Skandinávský systém bere lidem skoro všechno a rozdává to i lenochům, darmožroutům. Buď se tento systém zdokonalí, nebo prostě pro mne není přijatelný. Já si myslím, že každému, co jeho jest. Pilnému výsledky jeho práce, lenochovi nakopat do zadku.

A jeden z posledních výroků Miloše Zemana ohledně „stovka denně nikoho nezabije“? Má Miloš Zeman i v tomto směru pravdu? Přece jen, jde tam třeba i o důchodce, nemocné lidi…

Já myslím, že to byl příměr. A že to nelze chápat doslova. Ale v podstatě je to pravda.

Jeho odpůrci nevydýchali i další hlášku ohledně Šumavy, kdy ve sněmovně vzpomínal na ženy, které se připoutaly ke stromům, jež měly být poraženy. „Místo aby je dřevorubci přeřízli...,“ řekl prezident a zatímco někteří přítomní jeho bonmot ocenili smíchem, další se urazili. Myslíte si, že by si měl prezident vzhledem k tomu, že je hlava státu, občas tak trochu dávat pozor na pusu, nebo bychom právě jeho bonmoty měli brát tak, že k němu patří a bez nich by to už ani nebyl on?

Každý, nevyjímaje z toho prezidenta, by měl říkat, co si myslí, a sdělovat upřímně svoje názory. Jestliže je k tomu vtipný, no tak zaplať pánbůh. Kdyby se podle této teze řídil Churchill, tak jsme přišli o mnoho skvělých bonmotů, které dodnes moudří lidé citují.

A je podle vás něco, co by mohlo panu prezidentovi ohledně kandidatury „zlomit vaz“? U mnohých lidí mu příliš nepomohla například kauza Peroutka nebo Mynářova bezpečnostní prověrka nebo to, co se mělo údajně dít kolem vyznamenání či nevyznamenání příbuzného ministra Hermana...

Ne, nic mu nemůže zlomit vaz. Buď ho lidi zvolí, nebo ne. Podle takovýchto kravin se lidi nerozhodují. A sluníčkáři? Pro ně může být také důvod, že Miloš na Vysočině nesrovnal na hnoji bobky podle velikosti.

Naopak, co podle vás posílilo důvěru lidí v českého prezidenta?

Ty jeho kroky, jeho způsob myšlení. Lidé cítí, že Miloš se chová pročesky. On není ani pro Rusko, ani pro Ameriku. Miloš je pročeský politik.

Anketa

Kdo má v tuto chvíli nejvíc vaší důvěry? (hlasování od 5.2.2017)

hlasovalo: 12728 lidí
Ale říkáte, že není pro Rusko. Někteří lidé mu však vyčítají, že je údajně proruský. Má dobré vztahy i k Číně. Škodí mu postoj k těmto zemím mezi lidmi?

U lidí, kteří mu to vyčítají, mu škodí všechno. Znovu musím zopakovat ty bobky. To jsou naprostý kraviny. Vždyť britská královna vozila čínského premiéra v kočáru. Američani jsou v Číně nakvartýrovaní neustále. Miloš nedělá nic jiného, než dělá dobře pro náš národ.

Miloš Zeman se nikdy s médii příliš „nepřátelil“. Jak vidíte vy jeho vztah s médii, například s Českou televizí?

Je tu paralela mezi Milošem a Trumpem. Trump má k médiím úplně stejný vztah a oba mají stejný důvod. Média jsou zaprodaná, nejsou nezávislá nebo neinformují objektivně. Je to prostě bída. Já se vůbec Milošovi nedivím.

A jak vidíte vztah mezi Zemanem a Babišem? Kdo koho podle vás víc potřebuje a proč? A podpoří Babiš podle vás Zemana v případě, že se rozhodne kandidovat?

Já myslím, že je dobře, aby politici spolu vycházeli. Jestliže mají stejný názor na spoustu věcí, tak se můžou podporovat. Ale já myslím, že v podstatě by měl v tomhle malým ubohým státě podporovat jeden druhého, táhnout za jeden provaz. To je v těchto krajích něco neslýchaného, ale mělo by to tak být. Nepřítel leží mimo hranice naší vlasti.

Proti Miloši Zemanovi vystupují někteří zpěváci, herci, ale i vědci a různí intelektuálové. Co jim podle vás na nynějším prezidentovi nejvíc vadí? Není to náhodou to, že je prostě úplně jiný než Václav Havel?

No tak on zase tak jiný není. Miloš je akorát o deset let modernější. I když samozřejmě Havel byl politik úplně jiného typu. Umělci jsou, kam vítr, tam plášť. Zase musím poukázat na umělce v Americe. Jásali nad Clintonovou. Umělec má dělat svou práci a nemá vyhodnocovat věci, kterým nerozumí. Oni tomu prostě nerozumějí. A taky ti umělci, kteří nejsou moc velcí umělci – nezapomeňte, že se tak lze krásně zviditelnit. Ten bezvýznamný hudebník, já neznám ani jeho jméno, který Miloše napadá, zakládá různé spolky proti němu. Já pochybuji, že tento člověk vůbec umí hrát. Kdyby raději cvičil, bambula.

A když porovnáte tyto dva prezidenty, Václava Havla a Miloše Zemana, který z nich je vám bližší a proč?

Vážím si obou. Havlovi nelze upřít, že má lví zásluhu na našem vymanění se z komunistické totality. Ale jsou každý jiný. Prostě Havel byl snílek a trošku se pohyboval v oblacích. Miloš je realista. Já si myslím, že Havel se svým způsobem hodně přikláněl k Západu. Miloš se nepřiklání k nikomu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…