Andrej Babiš očištěn u soudu od obvinění z estébáctví. Kalousek vystoupil v ČT a ministr financí ho hned srovnal

26.06.2014 13:51

Bratislavský soud očistil českého ministra financí Andreje Babiše (ANO). Prý nespolupracoval s StB. Informuje o tom Česká televize. Andrej Babiš byl prý veden neoprávněně. Miroslav Kalousek (TOP 09) si o tom myslí své. Vyjádření poskytl i sám Andrej Babiš (ANO).

Andrej Babiš očištěn u soudu od obvinění z estébáctví. Kalousek vystoupil v ČT a ministr financí ho hned srovnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Vadilo by vám, kdyby Babiš coby ministr financí byl prokazatelný spolupracovník StB?

29%
71%
hlasovalo: 31511 lidí

Soud na Slovensku jasně řekl, že Andrej Babiš nebyl vědomým spolupracovníkem StB. K verdiktu dospěl mimo jiné i proto, že v jeho prospěch svědčili i bývalí spolupracovníci StB. Své k tomu řekl i Babišův předchůdce ve funkci ministra financí Miroslav Kalousek (TOP 09). „Rozhodnutí soudu je třeba respektovat, ale to nic nemění na tom, co si skutečně myslíme,“ prohlásil za sebe a své kolegy Kalousek. Spis Andreje Babiše byl podle exministra vykastrován a záleží jen na tom, zda se části z něj ztratily nebo je někdo ukrývá pro případ, že by např. chtěl českého ministra vydírat. První místopředseda TOP 09 k tomu navíc dodal, že česká vláda pravděpodobně nepadne, ale nepadla by, aby kdyby soud rozhodl opačně.

K rozsudku se vyjádřil i ministr Babiš. „Já jsem verdikt očekával,“ prohlásil v přímém přenosu. Jako pracovník zahraničního obchodu byl StB sledován, ale rozhodně s ní nespolupracoval. „Já jsem vypracoval analýzy, kde jsem přesvědčoval StB, že nemůžeme dovážet fosfáty ze Sýrie, protože jsou prašné, ale tenkrát jsem je nepřesvědčil,“ poznamenal k tomu dále Babiš. Na adresu Miroslava Kalouska poznamenal, že někdejší vládní strany neměly vlastní program, takže ODS i TOP 09 stavěly na programu „Antibabiš“.

ParlamentnímListům.cz Babiš řekl, že omluvu od Kalouska a dalších, kteří ho označovali za estébáka, neočekává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…