Krátce poté, co ParlamentníListy.cz zveřejnily účtenku za oběd v Obecním domě v hodnotě 9 tisíc korun, poskytla starostka Prahy 3 Vladislava Hujová krátký rozhovor serveru Týden.cz, kde se celou věc snažila obhájit.
Na otázku, zda ji kvůli tomu kontaktoval někdo z vedení strany a požadoval vysvětlení, reagovala Hujová podle serveru nejprve ironickým smíchem. „Vedení strany mě v této věci nekontaktovalo, ani to neočekávám, protože si nemyslím, že jsem udělala něco, co by mělo vzbuzovat tuto hysterii. Kdyby ten oběd stál devadesát tisíc, pak mám pocit, že by se o tom mělo hovořit. Ale 1500 korun za oběd v luxusní restauraci Obecního domu, který je samozřejmě i příspěvkovou organizací magistrátu, na tom nevidím nic takového, co by mělo vzbuzovat veřejné pohoršení,“ řekla starostka Prahy 3 z TOP 09.
Nyní se však zdá, že se Hujová radovala předčasně. Předseda TOP 09 v Praze Jiří Vávra s utrácením v drahých restauracích a nákupy osobních věcí za peníze města ze strany starostky Hujové problém má. Vávra to řekl ParlamentnímListům.cz.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Radim Panenka, Lukáš Petřík