Policie šetří Kalouska i Tluchoře. Konečně, těší Bobošíkovou

26.05.2012 13:31

Policie vyhodnocuje skutečnosti související s proběhlým trestním řízením poslanců Víta Bárty a Jaroslava Škárky, na které upozornila mimo jiné i Suverenita Jany Bobošíkové. Existuje totiž podle ní podezření, že za celou kauzou s údajným uplácením ve Věcech veřejných stál ministr financí Miroslav Kalousek a poslanec ODS Petr Tluchoř.

Policie šetří Kalouska i Tluchoře. Konečně, těší Bobošíkovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

„Dnešní informaci z Policie ČR vítáme. Nevíme, zda je odezvou našeho trestního oznámení nebo zda policie jedná v důsledku zveřejněných materiálů iniciativně sama. Každopádně fakt, že se skandální informace naznačující stomilionovou korupci, prošetřují, považujeme za náznak obratu k lepšímu,“ píše Bobošíková v sekci Profily na serveru ParlamentníListy.cz.

„Věřím, že se policie i justicie nebudou bát jednat podle hesla padni komu padni a postupně očistí veřejnou správu od všech korupčníků, pučistů a jiných zločinců, kteří, jak se ukazuje, jsou prakticky ve všech současných parlamentních stranách. A také věřím, že to občanům pomůže správně se rozhodovat při výběru politických stran v nadcházejících krajských a senátních volbách."

Suverenita podala trestní oznámení na Kalouska, Tluchoře a Kristýnu Kočí. Podezřívá je z podplácení, přijímání úplatků a krácení daně. Strana se odvolává na nahrávky, které byly soudem (který řešil případ Bárty a Škárky) uznány jako relevantní důkazy. Z nich vyplývá, že puč na vedení Věcí veřejných mohl být zvenčí objednán právě Kalouskem a Tluchořem a že za jeho provedení byla slíbena odměna ve výši stovek milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…