Pražský hrad zveřejnil příjmy svých vedoucích pracovníků. Prý berou 50 000 až 80 000 Kč čistého

20.04.2015 11:40

Pražský hrad dnes zveřejnil příjmy vedoucích pracovníků své kanceláře. Z informací na hradním webu vyplývá, že ředitelé odborů loni brali včetně odměn v průměru 50 000 až 80 000 Kč čistého za měsíc. Průměrný čistý měsíční příjem vedoucího kanceláře Vratislava Mynáře činil 119 636 korun, jeho zástupce měl zhruba o 36 000 méně.

Pražský hrad zveřejnil příjmy svých vedoucích pracovníků. Prý berou 50 000 až 80 000 Kč čistého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Výši svého platu Mynář sdělil v médiích koncem předchozího týdne. Zveřejnění platů ostatních vedoucích zaměstnanců kanceláře avizoval na dnešek. Rozhodl se poté, co k tomu dostal souhlasné stanovisko Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), které si vyžádal.

Z celkového měsíčního průměrného čistého výdělku vedoucího hradní kanceláře činil základní plat 78 388 korun, zbytek, 41 248 korun, byla odměna. Ředitelé jedenácti odborů dostávali průměrnou měsíční odměnu mezi 11 000 až 21 000 korunami.

Mynář se zveřejnění platu dlouho ale bránil, nedávno ho kvůli tomu kritizovala poslankyně za TOP 09 Věra Kovářová a opakovaně na to upozorňoval tisk. Mynář tuto kritiku odmítl jako hysterické a účelové výkřiky. Ve spolupráci s legislativním odborem Kanceláře prezidenta prý nechal připravit několik variant zveřejnění platů vedoucích úředníků na Hradě a tu výslednou poslal k posouzení ÚOOÚ.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…