Všichni ožralí? Kim An Drej. Sjezd ANO skončil, ale Andrej Babiš by dnes raději neměl otvírat internet

02.03.2015 8:45

Počátek nového týdne přináší pestrou škálu komentářů hodnotících víkendový celostátní sněm hnutí ANO. Zapojil se i ministr obrany Martin Stropnický (ANO), který pro Hospodářské noviny oglosoval prý pro sněmy ostatních českých politických stran nevídanou skutečnost.

Všichni ožralí? Kim An Drej. Sjezd ANO skončil, ale Andrej Babiš by dnes raději neměl otvírat internet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novopečený předseda hnutí ANO, Andrej Babiš

Anketa

Bude v roce 2018 Andrej Babiš premiérem?

24%
76%
hlasovalo: 9260 lidí

Komentátor Reflexu J. X. Doležal s nadsázkou přirovnal téměř jednohlasnou volbu Andreje Babiše předsedou hnutí ANO k volbám komunistických pohlavárů, kterých byl svědkem ve svém mládí. Konečně se nám prý vrací jistoty, o které jsme po listopadu 1989 přišli.   

„Kim An Drej vyhrál volby o staronového předsedu jím vlastněného hnutí ANO přesně sto procenty hlasů. Jak prozradila Babišova Dnes, ze sto osmdesáti šesti hlasů jich sto osmdesát pět volilo jak na potvoru právě Babiše a jeden byl neplatný. Jak později Babiš prozradil, on sám sebe nevolil – takže to je ten jeden neplatný hlas. Z platných jej ale volilo opravdu sto procent, STO PROCENT!“ uvádí Doležal s tím, že když se tuto skutečnost dozvěděl, vyhrkly mu prý slzy štěstí.

Od roku 1989 ho prý totiž vždy po volbách trápily pochybnosti. „Co to je, že premiérem je člověk, kterého volilo (třeba) třicet procent občanů? Jak je možné, že nám vládne někdo, koho jednomyslně nevolí všichni? Celých prvních pětadvacet let mého života byli předsedy Ústředního výboru KSČ takoví soudruzi, které zvolila opravdová většina. Sto procent, nebo třeba, když některý soudruh poslanec měl chřipku, tak devadesát devět a půl procenta. Tomu se dalo věřit!“ píše Doležal s tím, že teprve nyní Andrej Babiš dokázal, že na předsedu jeho hnutí kandidoval tak nesporný kandidát, že dosáhl stejných procentních výsledků voleb jako třeba soudruzi Jakeš, Biľak nebo Štěpán. Vše se tak prý vrací do normálních kolejí.

Celý text k přečtení ZDE

Šéfredaktor politického zpravodajství a názorů Hospodářských novin Jindřich Šídlo míní, že jsme viděli triumfální sněm strany, která stále ještě stoupá vzhůru a která nechce své voliče nikterak znepokojovat. Všechno prý jde, jak má.  Žádné žvanění, žádné průtahy, žádné špinavé kompromisy, jak známe ze sněmovny. Chladný perfekcionismus, který dle Šídla funguje tak, až z toho jde trochu strach.

Celý text k přečtení ZDE

Komentátor Respektu Ondřej Kundra ve svém komentáři poukázal na to, že se na sněmu ukázalo, že některé známé tváře hnutí ANO mají málo sebevědomí či že Babiš nestojí o konkurenci a chce mít kolem sebe ty, kteří mu příliš neoponují.  Vyzdvihl naopak to, že se hnutí více programově profilovalo. Dosud prý totiž bylo názorově rozplizlé.

Ani po víkendu ale prý není jasné, kým Babiš dál bude. Jestli oligarchou propojujícím politickou, byznysovou a mediální moc, nebo mužem, který se rozhodl zlepšit si auru působení v politice – a odteď bude sloužit převážně veřejnému zájmu. Nedávný způsob odvolávání ministryně spravedlnosti skrze kritiku v médiích, jež vlastní, zatím dle Kundry nabádá spíše k ostražitosti.

Celý text k přečtení ZDE

Podle komentátora Reflexu Bohumila Pečinky ozřejmil sněm hnutí ANO jedno. Andrej Babiš a jeho kompars prý sice mají vnějškově všechno – peníze, marketingové mozky, neomezený průnik do médií, určitý sexy podnikatelský étos, který stále přitahuje střední vrstvy a současně bonus umrtvené opozice, kterou nahrazují jen některá okrajová média. Tomu vysokonákladovému filmu nicméně dle Pečinky chybí jen jedno – srdce a myšlenky. To se prý zřejmě jen tak koupit nedá.

Celý text k přečtení ZDE

Perličkou do debaty o průběhu třetího sněmu hnutí ANO přispěl i ministr obrany Martin Stropnický, který pro Hospodářské noviny oglosoval zákaz pití alkoholu, který prý s absolutní samozřejmostí všichni dodržovali. "My nejsme jako ostatní strany. Nemáme své Rittigy a ostatní, kteří by tu už od rána chodili ožralí," uvedl Stropnický.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…