Česká Suverenita: Zaorálek je ještě větší eurohujer, než jsme čekali

26.01.2014 9:10

Česká Suverenita je pobouřena vyjádřením budoucího ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, že by Česká republika do pěti let měla přijmout společnou evropskou měnu „euro“.

Česká Suverenita: Zaorálek je ještě větší eurohujer, než jsme čekali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová

Suverenita již několik let opakovaně varuje před tímto nepovedeným experimentem. Česká republika musí naopak co nejrychleji udělat vše pro vyvázání se z povinnosti přijmout euro. Snaha vznikající vlády zatáhnout ČR do hroutícího se projektu eura, a to dokonce bez vypsání referenda, je důkazem toho, že sociální demokraté hájí spíše své vlastní zájmy v socialistické internacionále než zájmy České republiky. Ukáže-li se někdy v budoucnosti, že pro občany ČR by přijetí společné měny bylo výhodné, nechť o tom rozhodnou sami občané v referendu.

„Přijetí eura by znamenalo, že by našim občanům poklesly již tak nízké mzdy a seniorům by v peněženkách zůstalo nějakých 400 euro, což je třikrát méně než kolik činí důchod například v Itálii, nebo Francii. A je absurdní, aby občané České republiky přispívali na záchranu nepovedeného politického projektu eura. Nepřipustíme prostě, aby naši senioři měli mnohem menší starobní penze a přispívali na penze v ostatních zemích eurozony. Nechceme a nebudeme platit dluhy, které jsme my nezpůsobili,“ uvedla předsedkyně České Suverenity Jana Volfová.

Pokud by ve vládě byli skuteční národohospodáři, věděli by, že je třeba věnovat veškeré úsilí k nastartování české ekonomiky a ukončení vleklé krize. Součástí takových kroků je samozřejmě také možnost ovlivňovat kurz naší měny, což by v případě přijetí společné měny nebylo vůbec možné a vedlo by to pravděpodobně ke stejnému scénáři, jaký dnes zažívají občané Řecka, kteří se stali rukojmími německých bank.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.