Jindra (SsČR): Jak mě vyděsil Vladimír Koníček z KSČM

14.10.2013 16:20

Tak jsem v úterý večer sledoval debatu mezi volebními lídry Zlínského kraje v pořadu Volby 2013 na ČT24.

Jindra (SsČR): Jak mě vyděsil Vladimír Koníček z KSČM
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Poslanec Vladimír Koníček

Někteří kandidáti mě překvapili, jiní pobavili, ale pan Vladimír Koníček z KSČM mě vyděsil. Otevřeně mluvil, že cílem komunistické strany je socialismus. To slovo už jsem dlouho neslyšel a i při jeho psaní mě naskakuje husí kůže. Okamžitě se mi vybavuje dovětek „socialismus s lidskou tváří“. Jen za tohle slovní spojení hrozila lidem perzekuce. Bohužel lidstvo má velice krátkou paměť. Věřím, že z recese může někdo komunistům dát svůj hlas, dále je budou volit „zarytí komunisti“ a to je asi tak všechno. Můj rozum nebere, jak to, že KSČM může být druhou, nebo třetí nejsilnější stranou.

Asi jsme národ recesistů. A nebo že by to byla skutečně ta krátká paměť? Na prázdné regály v obchodech, neprodyšně uzavřené hranice, Lidové milice, politické vězně, tuzexové poukázky, ale i povinnou vojenskou službu....

Jakákoliv totalitní ideologie (což komunismus bezesporu je) vyžaduje totální moc. Totální moc se získá silou. Nikdo ze soukromníků nebude chtít odevzat svoji fabriku bezplatně nějakému národnímu správci. Vzniknou Lidové milice, které silou odeberou majetným majetek, ale i výrobní prostředky jejich zaměstnancům.

Málé a střední firmy přestanou vyrábět, což se projeví nedostatkem zboží. Na import nebude, protože nebude existovat export. Lidé se budou snažit utéct před nedostatkem do sousedních zemí. Uzavřou se hranice, aby neutíkaly pracovní síly. K uzavření hranic bude třeba vojsko oddané totalitnímu režimu.

Nepřipomíná vám to něco? Vždyť vývoj jde vždy po spirále...

Tak o tomhle pan Koníček asi mluvil.....

Jiří JINDRA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SsČR

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…