Kraj Vysočina: Krajský úřad měří preventivně radon a záření gama v nových kancelářích

12.10.2013 18:20

Po šesti letech od prvního měření se krajský úřad si preventivně nechal prověřit hodnoty radonu a záření gama v nových kancelářských prostorách – původně vojenské vývařovně Žižkových kasáren v Jihlavě. První měření se v rámci projektu Podnik podporující zdraví uskutečnilo na pracovištích – kancelářích v odloučených pracovištích - přízemí objektu hlavní budovy Krajského úřadu Kraje Vysočina a detašovaných pracovišť v Jihlavě - Žižkova 16, Seifertova 24 a Seifertova 26.

Kraj Vysočina: Krajský úřad měří preventivně radon a záření gama v nových kancelářích
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

V návaznosti na uskutečněné měření radonu proběhlo ve dnech 24. 9. až 1. 10. 2013, po rekonstrukci objektu bývalé vojenské vývařovny na kancelářské prostory, v nové budově „D“ krajského úřadu měření objemové aktivity radonu na pracovištích – kancelářích umístěných v přízemí objektu. Měření inicioval a řídil odbor životního prostředí Krajského úřadu Kraje Vysočina a realizovala autorizovaná firma RADONtest Třebíč pomocí elektretové dozimetrie (černé komůrky na obrázku), tedy s ověřenými měřidly, s týdenní expoziční dobou za běžného provozu kanceláří v souladu s příslušnou metodikou vydanou Státním úřadem pro jadernou bezpečnost. Z výsledků vyplývá, že v žádné kanceláři nedošlo k překročení směrných hodnot jak u objemové aktivity radonu, tak u dávkového příkonu záření gama ze stavebních materiálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj Vysočina

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…