Šarapatka (Úsvit): Smlouva na pražské tramvaje ukazuje, že nemůže jít jen o neschopnost

23.09.2013 20:19

Kauza smlouvy na škodovácké tramvaje pro pražský dopravní podnik je jen dalším dokladem, jak politické reprezentace v naší metropoli hospodaří.

Šarapatka (Úsvit): Smlouva na pražské tramvaje ukazuje, že nemůže jít jen o neschopnost
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Smlouva je prý nevypověditelná, i když jsou tramvaje poruchové, a dodavatel tudíž neplní smlouvu. Copak magistrát neživí tým vlastních právníků a neplatí desítky milionů ročně za externí právní služby, aby byl schopen podepsat kvalitní právní dokument?

Samozřejmě, že ano! Je to zkrátka jen další kauza, která společně s tunelem Blanka, kartou Opencard nebo nově metrem do Motola a dalšími charakterizuje dosavadní vládnutí politických stran v našem hlavním městě. Vládnutí, při kterém město přišlo, přichází a ještě dlouho bude přicházet o desítky miliard korun.

Lze si jen obtížně představit, že by takováto selhání byla způsobena pouze nekompetentností příslušných úředníků a zatemněním mozků politických představitelů města. Spíše jde o korupci nepředstavitelných rozměrů, za kterou ovšem dosud nikdo nenese zodpovědnost.

I to je důvodem, proč Úsvit přímé demokracie nekompromisně prosazuje hmotnou i trestní odpovědnost jak politiků, tak i státních (městských) úředníků. Jsem si naprosto jist, že se po jejím uzákonění a zakotvení v našem právním řádu s podobnou kauzou již nesetkáme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…