Paroubek: Jmenování lobbisty Kuzmiaka konzulem v Šanghaji je skandáll

31.07.2012 13:35

Čeští velvyslanci a diplomaté musí být lobbisté, a to v dobrém slova smyslu: musí intenzivně lobbovat za Českou republiku, její národní zájmy, za její firmy a občany.

Paroubek: Jmenování lobbisty Kuzmiaka konzulem v Šanghaji je skandáll
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jmenovat však českým generálním konsulem v Šanghaji profesionálního lobbistu Michala Kuzmiaka, blízkého TOP 09, to považuji za naprostý úlet. A důkaz naprostého morálního rozkladu TOP 09, která slibovala občanům nový styl v politice.

Pan ministr zahraničí Schwarzenberg si v personální politice oblíbil rčení o pytlákovi, z něhož bývá dobrý hajný. Takto rád obhajoval Miroslava Kalouska. Nejen po kauze CASA je však zřejmé, že z dobrého pytláka může být ještě lepší pytlák. A při pohledu na jmenování pana Kuzmiaka generálním konzulem v Šanghaji je zřejmé, že v případě pana Schwarzenberga platí nově i teze o hajném, z něhož může být výborný pytlák. Tak lze totiž shrnout jeho dosavadní působení v politice, kdy svůj osobní kredit investoval na obhajobu těch největších lumpáren, které napáchaly vlády Mirka Topolánka a Petra Nečase – vzpomeňme jen na kauzu Čunek a dnes na kauzu CASA.

Obávám se, že pokud se bude personální politika pana Schwarzenberga v diplomacii ubírat i nadále tímto směrem, můžeme se nadít dne, kdy velvyslancem ve Švédsku bude zbrojař Háva, ve Švýcarsku Josef Šťáva a velvyslancem při Evropské unii Zdeněk Bakala.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

7:17 Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

Koalice SPOLU vstoupila do horké fáze kampaně eurovoleb. Za účasti stovek podporovatelů v pražském F…