Paroubek: Dalík byl jen prostředník, nákup realizovala tehdejší vláda

08.10.2012 15:14

Jako lídr opozice jsem čtyři roky bojoval proti korupční mafii, která obepínala Topolánkovu vládu. Je smutným zadostiučiněním, že policie koná až dnes a nekonala před volbami v roce 2010, ačkoliv již tehdy existovala svědectví – například americké ambasády v Praze – že si spolupracovník tehdejšího premiéra a lídra ODS Mirka Topolánka Marek Dalík řekl vlastníkům firmy Steyr o obří úplatek za schválení nákupu obrněnců Pandur.

Paroubek: Dalík byl jen prostředník, nákup realizovala tehdejší vláda
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Stejně tak je dnešní zatčení veřejným obviněním MF Dnes, která proti mně rozehrála před volbami v roce 2010 kampaň, a to – jak později prokázala policejní analýza – na základě zmanipulovaných a nepravdivých nahrávek. Tato kampaň naprosto zastřela podstatu korupčního molochu Topolánkovy vlády a jejích jednotlivých ministrů. Ti tak, i díky mlčení americké ambasády, nečinnosti policie a především díky MF Dnes a Janku Kroupovi, získali prostor pro vedení lživé kampaně proti mé osobě a dnes jsou členy Nečasovy vlády.

Připomínám, že se tehdy MF Dnes v kampani proti mně, pár týdnů před volbami, dopustila i takového křivého obvinění, kdy jsem se měl na základě svědectví tehdejšího zástupce šéfredaktora MF Dnes, dnes kandidáta do Senátu za TOP 09 Viliama Bucherta, sejít jako premiér s lobbisty Steyru, přičemž jsem bez jakýchkoliv pochybností prokázal, že jsem v té době nebyl v Praze, ale na summitu EU – Latinská Amerika ve Vídni.

Protože se nejedná o ojedinělé selhání MF Dnes vůči mé osobě, ale o sérii takových pochybení, vyzývám šéfredaktora MF Dnes k omluvě za tehdejší obviňování mě a mých spolupracovníků. Stejně tak vyzývám všechny ministry, kteří seděli v tehdejší Topolánkově vládě a schválili svým hlasem Dalíkem dojednaný nákup Pandurů, aby rezignovali a odešli z politiky. Nesou totiž ne-li přímou, pak zcela jistě nepřímou odpovědnost. Podotýkám zároveň, že nákup obrněnců Pandur by se za mé vlády nezrealizoval, nebýt výslovného souhlasu, který dal tehdejšímu ministrovi obrany Kühnlovi tehdejší lídr ODS Mirek Topolánek, který ho ujistil o vůli ODS v případě převzetí vlády projekt beze změn převzít a realizovat.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.