Blažek (VV): Vzplanou lodě na přehradě?

22.02.2013 17:14

Dočká se Brněnská přehrada plamenných chvil stejně, jako to bylo v loňském roce na té Vranovské? První dojem může být, proč by se něco takového vůbec mělo stát?

Blažek (VV): Vzplanou lodě na přehradě?
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Jan Blažek

V kontextu situace, kdy se na Brněnskou přehradu snaží dostat nový provozovatel lodní dopravy a tudíž konkurenční boj se přiostřuje, by se tento extrém mohl vyskytnout.

Nechci nikoho nařknout, že by kterákoliv konkurenční strana měla v úmyslu poškodit protivníka, protože tento způsob by byl již za hranou, ale i na Vranovské přehradě, dle veřejně dostupných informací, lehla jedna výletní loď plamenem a důsledek pro občana byl ten, že se žádný konkurenční boj neuskutečnil. Alespoň v loňském roce. Rozhodně si myslím, že drobné konkurenční rozčeření hladiny Brněnské přehrady by nebylo na škodu, naopak by bylo pro cestující přínosem. Samozřejmě musí být splněny všechny zákonné normy a náležitosti, protože v tomto případě jde o dvě různé technologie a to elektrický a nebo naftový pohon lodí. Když předběhnu dobu, tak bych kvitoval, aby si sami cestující rozhodli, zda jim bude vyhovovat jedna či druhá varianta nabízených služeb a tím se samo vykrystalizuje, zda Brňané upřednostní elektřinu, či naftu pro své plavby po přehradě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Blažek - profil

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…