Aš: Přibydou městské byty v Nedbalově ulici

14.11.2019 21:49

Dohromady 27 městských bytů o velikosti 1 – 3 + KK se má v roce 2020 vybudovat v domě v Nedbalově ulici.

Aš: Přibydou městské byty v Nedbalově ulici
Foto: wikipedia
Popisek:

Rekonstrukce objektu, který město Aš před časem odkoupilo od Karlovarského kraje, je v investičním plánu, jeho definitivním schválení se očekává na prosincovém zasedání zastupitelstva města, na kterém se bude projednávat rozpočet na příští rok.

Dům v Nedbalově ulici má dvě čísla popisná. V čísle 5 je naplánováno 16 bytů, v čísle 7 dalších 11. Město se pokoušelo projekt přizpůsobit tak, aby byla možnost na výstavbu čerpat dotace. To se ale nepodařilo, například kvůli požadavku poskytovatele dotace vybudovat v Nedbalově 7 všechny byty jako bezbariérové. Splnění této podmínky by stavbu prodražilo o většinu prostředků, které by město na dotaci získalo.

V návrhu rozpočtu na příští rok je na tuto akci vyčleněno 20 miliónů korun.

Byty v Nedbalově ulici nejsou jedinou aktivitou směřovanou do bytové výstavby. Už dříve bylo rozhodnuto o výstavbě bytů v dalších objektech v majetku města. Připravují se rekonstrukce budovy bývalé základní umělecké školy v Šaldově ulici, kde má vzniknout osm bytů různé velikosti. Další tři byty se plánují do domu v Jiráskově 1. Blízko k realizaci je díky příslibu státní dotace výstavba bytů v bývalé střední průmyslové škole textilní v ulici Gustava Geipela, kde je v 1. fázi připravováno 12 bytů.

Město Aš v současnosti vlastní 216 bytových jednotek, z toho 118 bytů v domě s pečovatelskou službou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…