Aš: Tři stavební akce menšího rozsahu v závěru roku

15.11.2020 13:53

Odbor řešil havarijní stav opěrné zdi u výjezdu od zahrádek mezi ulicemi Nerudova a Jitřní do ulice Alešovy. Opěrná zeď drží svah za garážemi, řešením bylo odstranění zvětralého zdiva a výstavba nové opěrné zdi ze systému gabionu. Dílo je už hotové.

Aš: Tři stavební akce menšího rozsahu v závěru roku
Foto: wikipedia
Popisek:

Druhou akcí, která je rovněž dokončena, byla stavba parkoviště u Kvapilovy ulice. Rozšířením příjezdové cesty k bývalé kotelně o kolmá stání zde přibylo několik parkovacích míst, dohromady se sem nyní vejde až 11 automobilů. V Kvapilově ulici a okolí je málo parkovacích míst, odbor záměr řešil na základě podnětu občanů z uvedené ulice.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Třetí investice byla směřována do Dukelské ulice, kde je v současné době ve výstavbě nové schodiště, propojující Dukelskou s ulicí Petra Bezruče. Jedná se o zkratku do centra města, kterou využívají obyvatelé sídliště v hojné míře. Po dokončení schodů by ještě v letošním roce, protože klimatické podmínky to zatím dovolují, měla na schodiště navázat stavba chodníku.

Plánuje se také pokračování chodníku na druhé straně Dukelské směrem do sídliště Neumannova a do centra města. Chodníky by měly z většiny kopírovat již vyšlapané cestičky. Na tento záměr se bude zpracovávat projektová dokumentace, mj. proto, že územím procházejí inženýrské sítě.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…