Benešov: Architektonická soutěž na Masarykovo náměstí zná své vítěze

13.07.2018 8:36

Porota během hodnotícího zasedání vybrala nejlepší soutěžní návrhy, jimž udělila 1., 2., a 3. cenu a také udělila jednu mimořádnou odměnu. Výsledky soutěže budou zveřejněny 11. července 2018 poté, co dne 10. července budou projednány a schváleny na zasedání Rady města Benešova.

Benešov: Architektonická soutěž na Masarykovo náměstí zná své vítěze
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

O nejlepší návrh mezi sebou soutěžilo 14 týmů jak z Čech a Slovenska, tak například i z Německa. Za tímto číslem se skrývá nejméně 56 architektů, urbanistů, inženýrů a dalších profesionálů, kteří dohromady na tomto úkolu odvedli více než 21 000 hodin práce na všech návrzích pro Masarykovo a Malé náměstí. Soutěžní návrhy se odevzdávaly v českém jazyce.

Soutěžící měli na zpracování návrhů bezmála 4 měsíce. Soutěž byla vyhlášena v únoru 2018, byla jednofázová -  návrhy se odevzdávaly fyzicky a zahrnovaly 4 panely a portfolio s návrhem, a projektová – navazuje na ni zakázka na zpracování návrhu rekonstrukce náměstí a s vybranými vítězi bude nyní město v rámci jednacího řízení bez uveřejnění jednat o smlouvě na zpracování zakázky. Soutěž byla mezinárodní a anonymní - porota neznala při hodnocení autory návrhů. Účastnit se mohli autorizovaní profesionálové z EU a EHP.

Výsledky soutěže a podoba návrhů budou po vyhlášení vítězů dostupné na webu soutěže ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…