Beroun: V městě jsou právě vysazovány desítky nových stromů a tisíce křovin a květin

16.10.2021 9:41 | Tisková zpráva

První etapa rekonstrukce parku Košťálkova již začala. Nastalo vhodné počasí pro sázení stromů, proto jsme se v Berouně pustili do plánované obnovy parků a zelených prostranství. V rámci těchto revitalizací vysázíme další desítky nových stromů, tisíce křovin a květin.

Beroun: V městě jsou právě vysazovány desítky nových stromů a tisíce křovin a květin
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Park Košťálkova

V současné chvíli začala rekonstrukce parku Košťálkova u Střední zdravotnické školy. Zde se obyvatelé sídliště mohou těšit na vysázení nových stromů, založení květinových záhonů, vybudování laviček, odpočinkových ploch a také veřejného grilovacího místa. „Tato akce je rozdělena na dvě etapy a první z nich právě odstartovala. Týká se plochy v těsném okolí školy, kde jsou již vidět první stavební zásahy,“ uvedl místostarosta Michal Mišina. Druhá etapa bude řešit prostor mezi ulicemi Plzeňská a Mládeže a začne začátkem příštího roku.

Alej na Plzeňské

Na park Košťálkova plynule navazuje alej podél ulice Plzeňská. Tento projekt jsme navrhli jako součást parku a pro odclonění hluku a prachu z dopravy na ul. Plzeňská. První krok bylo vysázení 1159 ks křovin a 244 ks travin, které již najdete v okolí autobusové zastávky. Vysázení stromů jsme zajistili jako náhradní výsadbu od ŘSD a proběhne ještě letos.

Oba tyto projekty získaly širokou podporu v rámci hlasování participativního rozpočtu Středočeského kraje, který tak pomůže s jejich financováním.

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

Prostranství u U Medicentra

Třetím prostranstvím, které již brzy změní svůj vzhled, je plocha před Medicentrem. Revitalizace v této lokalitě bude probíhat postupně. Na první ploše budou nahrazeny proschlé jalovce a stromy květinovými záhony s trvalkami a okrasnými jabloněmi. V tomto duchu plánujeme postupně obnovit celé toto prostranství.

Dalším místem pro obnovu zeleně je záhon v ulici Slapská (za prodejnou koberců), kde byly již dříve zredukovány přerostlé keře a dřeviny. Nyní bude tento prostor nově osázen směsí trvalek.

Výsadba cibulovin

Kromě toho pokračujeme s osazováním cibulovin do trávníků, které jsme již dříve realizovali např. u Zábranského kostela, u obchodní akademie a před Medicentrem. Nově se v těchto dnech začne osazovat 100m2 plochy což je celkem 5000 ks sazenic, a to v trávnících kolem třídy Míru.

Zeleň je ve městě velmi důležitá, je ale nutné hledat takovou výsadbu, která je vhodná pro stávající podnebí. Jen v takovém případě mohou parky a osázená veřejná prostranství dlouhodobě funkční.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.