Bohumín: Osamělým seniorům či lidem v karanténě nakoupí úřednice

22.10.2020 13:55

Radnice v Bohumíně opět nabízí možnost nákupu osamělým seniorům i lidem, kteří se kvůli koronaviru ocitli v karanténě. Zajišťovat ji tentokrát budou úřednice ze sociálního odboru.

Bohumín: Osamělým seniorům či lidem v karanténě nakoupí úřednice
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Na jaře v době nouzového stavu se o nákupy pro osamělé Bohumíňáky staralo naše centrum sociálních služeb. To už teď nemá volné kapacity, a tak tuto službu zajistí sociální odbor. Pro seniory a lidi v karanténě, kteří nemají nikoho blízkého, kdo by jim teď době pandemie nakoupil základní jídlo a drogerii, jsme proto zřídili speciální telefonní linku,“ sdělil šéf sociálního odboru bohumínské radnice.

Senioři i Bohumíňáci, kteří se ocitnou kvůli koronaviru v případné karanténě a nebudou mít nikoho blízkého, kdo by jim nakoupil, mohou v pracovní dny od 8 do 13 hodin volat na číslo 731 130 729.

„Zájemcům, kteří se nám ozvou s prosbou o pomoc, doručíme nákup následující den, pokud zavolají hned ráno, budeme se snažit nakoupit jim ještě tentýž den. Bude záležet na tom, kolik lidí se nám ozve a jaký počet požadavků budeme řešit. Způsob předání a úhradu nákupu si s každým zájemcem upřesníme telefonicky,“ doplnil Ucháč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…