Břeclav: NATO pořádá společný výcvik letců

05.09.2012 19:40

Česká republika hostí v těchto dnech, a to až do 21. září, největší alianční cvičení a zároveň jediné cvičení vzdušných sil NATO v letošním roce. Nese název Ramstein Rover 2012, které organizuje a řídí komponentní velitelství vzdušných sil v Ramsteinu.

Břeclav: NATO pořádá společný výcvik letců
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Cílem společného cvičení aliančních jednotek na našem území bude především sladění činnosti pilotů taktického letectva s činností příslušných leteckých návodčích při podpoře pozemních operací. Tím by mělo dojít ke zvýšení interoperability, standardizaci postupů v procedurách přímé letecké podpory a ke zvýšení kvalifikace vojenských specialistů, kteří jsou nasazovaní v zahraničních operacích ISAF v Afgánistánu.

Účast potvrdilo sedmnáct zemí, a to Belgie, Česká republika, Estonsko, Francie, Itálie, Litva, Lotyšsko, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Velká Británie, USA, Turecko), a to buď zapojením letecké techniky, nebo účastí přesunutých leteckých návodčích a instruktorů.

Létat se bude především z 22. základny letectva u Náměště nad Oslavou a dále ve vojenských výcvikových prostorech Boletice a Libavá a ve vzdušném prostoru nad Jihočeským krajem. A to vždy od 8 hodin dopoledne až do 23 hodin v noci.

Přestože se cvičení bezprostředně netýká našeho kraje, může se stát, že i tady budou častěji létat bojová letadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: breclav.org

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…