Brno: Na Francouzské bude 93 družstevních bytů, architekti upravili projekt

24.02.2021 15:47

Přes devadesát bytů ve vnitrobloku na Francouzské právě projektuje kancelář Chybik+Kristof Associated Architects s. r. o. Město plánuje byty nabídnout lidem jako družstevní.

Brno: Na Francouzské bude 93 družstevních bytů, architekti upravili projekt
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Francouzská patří k lokalitám, ve kterých město plánuje větší bytovou výstavbu, k dalším by patřily třeba Přízřenice, Holásky a především Kamenný vrch. Rozsáhlý vnitroblok při Francouzské umožňuje při zachování dostatku zeleně vybudovat necelou stovku nových bytů, navíc v docházkové vzdálenosti od centra. Projekt nyní vstupuje do fáze zpracovávání dokumentace pro územní rozhodnutí. V tuto chvíli předpokládáme, že bychom samotnou stavbu mohli zahájit do pěti let,“ shrnula primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Výstavbu na Francouzské 36 město připravuje ve vnitrobloku, který tvoří brownfield zpustlého starého objektu školky s okolím. „Plánujeme zde bytové domy v konceptu dostupného družstevního bydlení, o který je velký zájem. Jde o alternativu k developerské výstavbě, kdy družstvo staví pro své členy za nákladové ceny, a nikoliv pro zisk. Byty by tak měly být výrazně dostupnější. Je to jedna z šesti lokalit, které připravujeme pro družstevní výstavbu. Zde bude 93 bytů, většinou 2+kk a 3+kk. Věřím, že tento projekt zásadně přispěje ke zkulturnění a zatraktivnění celé lokality Francouzská, která je v konceptu družstevní výstavby výjimečná blízkostí centra města a jednou to bude velmi dobrá adresa,“ popsal náměstek pro oblast bydlení Jiří Oliva.

Původně tu město počítalo s vybudováním startovacích a seniorských bytů. Se změnou záměru se proto upravily i dispozice bytů, namísto převažujících jedno- a dvoupokojových vhodných pro páry z řad mladých i seniorů tu teď budou hlavně dvou- a třípokojové vyhovující rodinám.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…