Brno: Na Veveří je nevyhovující sběrné středisko odpadu. Město chce postavit nové

12.03.2021 18:55

Brněnští radní odsouhlasili záměr vybudovat nové sběrné středisko odpadu v k. ú. Veveří. To stávající už nevyhovuje ani zázemím, ani velikostí. Chybí zde napojení na vodovod i kanalizaci a plocha 620 m2 není pro bezproblémovou obslužnost dostatečná. Navíc je v těchto místech plánována výstavba Akademického náměstí včetně parkovacího domu.

Brno: Na Veveří je nevyhovující sběrné středisko odpadu. Město chce postavit nové
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Stávající Sběrné středisko odpadu Veveří je zejména pro svou polohu v centru města důležitou součástí infrastruktury pro nakládání s?komunálním odpadem v Brně a občané jej hojně využívají. „Jen během posledních dvou let zde Brňané ročně odevzdali kolem 880 tun odpadu z celkových 20000 tun. Kromě objemných, nebezpečných a materiálově využitelných složek komunálního odpadu zde občané ukládají i dále využitelné věci a nábytek v rámci projektů předcházení vzniku odpadů RE-USE a RE-NAB. Zejména o projekt RE-USE je na tomto sběrném místě velký zájem. Každý den ho navštíví několik desítek lidí a mezi ostatními vybranými sběrnými středisky, kde je tento projekt realizován, má Veveří jasné prvenství ve vybraných penězích darovaných na veřejnou sbírku za předměty v rámci projektu RE-USE. Měsíčně se zde vybere zhruba 10000 korun,“ uvedl první náměstek primátorky P. Hladík.

Nové sběrné středisko vznikne v blízkosti Právnické fakulty Masarykovy univerzity a po levé straně budoucího parkovacího domu. Středisko je navrženo tak, aby lépe odpovídalo požadavkům na jeho bezproblémový provoz a platným hygienickým normám. „Nový areál o celkové ploše cca 1125 m2 bude oplocen a kolem plotu budou vysázeny vhodné nízkorostoucí dřeviny, aby lépe zapadl do okolního prostředí. Vlastníkem a provozovatelem Sběrného střediska odpadu Veveří bude město Brno, obsluhu zajistí společnost SAKO Brno,“ upřesnil Petr Hladík.

Nové Sběrné středisko odpadu Veveří bude sloužit občanům jak k odkládání objemných, nebezpečných a materiálově využitelných složek komunálních odpadů, tak i k realizaci projektů předcházení odpadu RE-USE a RE-NAB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…