Brno: Na Veveří je nevyhovující sběrné středisko odpadu. Město chce postavit nové

12.03.2021 18:55

Brněnští radní odsouhlasili záměr vybudovat nové sběrné středisko odpadu v k. ú. Veveří. To stávající už nevyhovuje ani zázemím, ani velikostí. Chybí zde napojení na vodovod i kanalizaci a plocha 620 m2 není pro bezproblémovou obslužnost dostatečná. Navíc je v těchto místech plánována výstavba Akademického náměstí včetně parkovacího domu.

Brno: Na Veveří je nevyhovující sběrné středisko odpadu. Město chce postavit nové
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Stávající Sběrné středisko odpadu Veveří je zejména pro svou polohu v centru města důležitou součástí infrastruktury pro nakládání s?komunálním odpadem v Brně a občané jej hojně využívají. „Jen během posledních dvou let zde Brňané ročně odevzdali kolem 880 tun odpadu z celkových 20000 tun. Kromě objemných, nebezpečných a materiálově využitelných složek komunálního odpadu zde občané ukládají i dále využitelné věci a nábytek v rámci projektů předcházení vzniku odpadů RE-USE a RE-NAB. Zejména o projekt RE-USE je na tomto sběrném místě velký zájem. Každý den ho navštíví několik desítek lidí a mezi ostatními vybranými sběrnými středisky, kde je tento projekt realizován, má Veveří jasné prvenství ve vybraných penězích darovaných na veřejnou sbírku za předměty v rámci projektu RE-USE. Měsíčně se zde vybere zhruba 10000 korun,“ uvedl první náměstek primátorky P. Hladík.

Nové sběrné středisko vznikne v blízkosti Právnické fakulty Masarykovy univerzity a po levé straně budoucího parkovacího domu. Středisko je navrženo tak, aby lépe odpovídalo požadavkům na jeho bezproblémový provoz a platným hygienickým normám. „Nový areál o celkové ploše cca 1125 m2 bude oplocen a kolem plotu budou vysázeny vhodné nízkorostoucí dřeviny, aby lépe zapadl do okolního prostředí. Vlastníkem a provozovatelem Sběrného střediska odpadu Veveří bude město Brno, obsluhu zajistí společnost SAKO Brno,“ upřesnil Petr Hladík.

Nové Sběrné středisko odpadu Veveří bude sloužit občanům jak k odkládání objemných, nebezpečných a materiálově využitelných složek komunálních odpadů, tak i k realizaci projektů předcházení odpadu RE-USE a RE-NAB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…