Brno: O startovací byty na Vojtově můžete žádat až do března

21.02.2021 10:44

Tři zbrusu nové startovací byty v městském domě na Vojtově jsou připraveny k nastěhování nájemníků. Přihlášky můžete podávat do 4. 3. 2021.

Brno: O startovací byty na Vojtově můžete žádat až do března
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Tři bytové jednotky na Vojtově o velikosti 2+kk a 1+kk, všechny vybavené sklepní kójí, jsou k dispozici v aktuálním výběrovém řízení na nájemníky. Bytový dům je nově vystavěn a kromě startovacích bytů jsou v něm i byty pro seniory a bezbariérové. V komplexu najdete pobočku Knihovny Jiřího Mahena, mezi domy vznikl veřejně přístupný park s víceúčelovým hřištěm nebo fit parkem pro děti i pro dospělé. Jeho návštěvníkům bude k dispozici WC a kavárna v přízemí jednoho z domů.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Startovací byty jsou určeny pro mladé manžele, registrované partnery a nesezdané partnerské dvojice do 35 let. Další podmínkou k přihlášení je společný čistý příjem páru nižší než 58 013 Kč. Také ani jeden z partnerů nesmí vlastnit v ČR dům nebo byt, v opačném případě musí doložit vážné důvody, proč ho nemůže využívat.

Žádost o startovací byt je třeba doručit na podatelnu magistrátu v obálce nadepsané „Startovací byt“. Nynější výběrové řízení je otevřeno do 4. března. Přihlásit se lidé mohou o více bytů zároveň. Z dodaných žádostí, které splňují všechny podmínky, se noví nájemníci vybírají losem. Všechny informace k podání žádostí najdete na webu ZDE nebo na Bytovém odboru MMB (ZDE).

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…