Brno: O startovací byty na Vojtově můžete žádat až do března

21.02.2021 10:44

Tři zbrusu nové startovací byty v městském domě na Vojtově jsou připraveny k nastěhování nájemníků. Přihlášky můžete podávat do 4. 3. 2021.

Brno: O startovací byty na Vojtově můžete žádat až do března
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Tři bytové jednotky na Vojtově o velikosti 2+kk a 1+kk, všechny vybavené sklepní kójí, jsou k dispozici v aktuálním výběrovém řízení na nájemníky. Bytový dům je nově vystavěn a kromě startovacích bytů jsou v něm i byty pro seniory a bezbariérové. V komplexu najdete pobočku Knihovny Jiřího Mahena, mezi domy vznikl veřejně přístupný park s víceúčelovým hřištěm nebo fit parkem pro děti i pro dospělé. Jeho návštěvníkům bude k dispozici WC a kavárna v přízemí jednoho z domů.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Startovací byty jsou určeny pro mladé manžele, registrované partnery a nesezdané partnerské dvojice do 35 let. Další podmínkou k přihlášení je společný čistý příjem páru nižší než 58 013 Kč. Také ani jeden z partnerů nesmí vlastnit v ČR dům nebo byt, v opačném případě musí doložit vážné důvody, proč ho nemůže využívat.

Žádost o startovací byt je třeba doručit na podatelnu magistrátu v obálce nadepsané „Startovací byt“. Nynější výběrové řízení je otevřeno do 4. března. Přihlásit se lidé mohou o více bytů zároveň. Z dodaných žádostí, které splňují všechny podmínky, se noví nájemníci vybírají losem. Všechny informace k podání žádostí najdete na webu ZDE nebo na Bytovém odboru MMB (ZDE).

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …