Brno: Odvolací soud zrušil předběžné opatření, zakazující provoz Uberu

26.10.2017 10:51

Vrchní soud v Olomouci vyhotovil písemnou podobu svého usnesení v kauze Uber. Soud rozhodoval o odvolání společnosti Uber B.V. proti předběžnému opatření, které zakazovalo této společnosti provozovat přepravní služby Uber ve městě Brně způsobem příčícím se platným pravidlům. Vrchní soud toto předběžné opatření zrušil.

Brno: Odvolací soud zrušil předběžné opatření, zakazující provoz Uberu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

"Znamená to, že UBER může začít v Brně jezdit, ale neznamená to, že je tím vyřešena otázka, zda jezdí v souladu se zákonem, protože to soud neřešil. V soudním rozhodnutí je uvedeno: ‚Pro úplnost odvolací soud dodává, že posouzení činnosti žalovaného, coby účastníka hospodářské soutěže (...) překračují rámec řízení o nařízení předběžného opatření a mohou být předmětem posouzení až v řízení ve věci samé.‘ Tuto otázku bude soud řešit při projednávání samotné žaloby," uvedl náměstek primátora města Brna Matěj Hollan.

Rozhodnutí odvolacího soudu je ve věci předběžného opatření konečné a nelze proti němu podat dovolání.

"Město Brno samozřejmě toto rozhodnutí plně respektuje. Magistrát města Brna toto rozhodnutí současně nezbavuje povinnosti zabezpečovat a vymáhat dodržování zákona, což se děje v působnosti přeneseného výkonu státní správy, která však musí měřit všem stejně a nemůže se zaměřit na jeden soukromý subjekt. Věřím, že taxikáři přijmou rozhodnutí soudu s pokorou a nebudou blokovat ani brněnské ulice a způsobovat tím řidičům komplikace, ani Vrchní soud v Olomouci. Bylo by to fajn gesto, že rozhodnutí soudu se respektuje," dodal náměstek Matěj Hollan.

Informace o původním rozhodnutí soudu, který předběžným opatřením činnost Uberu zakázal, najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…