Česká Lípa: Do úklidu města se zapojilo na sto dobrovolníků

08.05.2021 15:55

Duben v České Lípě každoročně patří úklidu veřejných prostranství, a to díky tradiční dobrovolnické úklidové akci „Za Českou Lípu krásnější“, kterou město vyhlašuje.

Česká Lípa: Do úklidu města se zapojilo na sto dobrovolníků
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Symbolicky se tak Česká Lípa připojuje k oslavám Dne Země, který se každoročně slaví 22. dubna. Město se pak v posledních letech touto dobrovolnickou akcí zapojuje také do akce „Ukliďme Česko“.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

V letošním roce byla akce ovlivněna protiepidemiologickými opatřeními, které ovšem nezabránily organizovat jarní úklidy veřejně přístupových míst ve městě a jeho okolí. Celkem se do úklidové akce zapojilo cca 100 dobrovolníků, a to především rodičů s dětmi. Uklidit se podařilo např. podél silnice směr Jezvé, Častolovice a Manušice, dále v okolí cyklostezky Vlčí důl, u Městského stadionu Česká Lípa, u pískovny v Žizníkově, v okolí ulice Pod Holým vrchem, cestu do Pekla i louku pod Špičákem. Úklid kolem svého bydliště uspořádali obyvatelé např. na Starých Ladech a na Kopečku. Do akce se zapojila i Mateřská škola Bratří Čapků, které se podařilo zorganizovat individuální úklidy v areálu a okolí své školy s dopomocí rodičů a jejich dětí.

Celou akci tradičně koordinoval odbor životního prostředí Městského úřadu Česká Lípa, který distribuoval nezbytné pomůcky k úklidu a následně zajišťoval obratem svoz nashromážděného odpadu ve spolupráci s firmou Marius Pedersen a.s.

„Chtěla bych touto cestou moc poděkovat všem, kteří se do dubnového úklidu města zapojili, této nezištné a dobrovolné pomoci si velmi vážíme. Lidé tak dali najevo, že jim není lhostejné prostředí, ve kterém žijí, a chtějí se o něj starat. Když spojíme síly, jde vždy všechno snadněji,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a doplnila, že poděkování náleží také všem pracovníkům města, kteří akci zajišťovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…