Česká Lípa: Květen přivítají ve městě Jarní slavnosti

13.04.2019 17:31

Pálení čarodějnic a stavění májky, dva tradiční lidové obřady populární po celé zemi nebudou ani letos v České Lípě chybět. Nově se obě akce odehrají pod hlavičkou města na vodním hradě Lipý, který je místem pro tradice a historii přímo stvořeným, a prezentovány jsou jako dvoudenní Jarní slavnosti.

Česká Lípa: Květen přivítají ve městě Jarní slavnosti
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Měly by ve městě pomoci navodit tu správnou jarní, barevnou a slunečnou atmosféru.

Pálení čarodějnic na vodním hradě Lipý tradičně organizuje Dům dětí a mládeže Libertin. Akce bude začínat v úterý 30. dubna v 16 hodin, těšit se můžete na mažoretky, taneční skupinu, Čarokadeřnictví, kouzelné sklepení, animační program, soutěž o nejlepší masku nebo kapelu. Zlatým hřebem programu pak bude samozřejmě zapálení vatry, které na řadu přijde v půl šesté. Vstupné na akci je 20 Kč.

Májka se nově také odehraje na vodním hradě Lipý. Uprostřed nádvoří tak znovu bude stát vysoká májka ozdobená věncem a pentlemi dětí z českolipských škol. Akce je naplánovaná na středu 1. května od 10 hodin. Vystoupí na ní například Cimbálová muzika Dušana Kotlára, Dětský folklorní soubor Jizera nebo kapela Fleret. Chybět nebude ani pohádka pro děti, dětský kolotoč a vláček, výtvarná dílna Kulturního Šumu, flašinetář nebo zvířecí farma Adély Vrchovské. Na akci, kterou pro město organizuje Kultura Česká Lípa, budou připravené stánky s jarním zbožím a bohaté občerstvení. Vstupné je zdarma.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…