Česká Lípa: Květinové záhony ve městě jsou plné barev

28.04.2021 18:55

Jarní květiny postupně ovládají záhony, trávníky a mobilní nádoby ve městě. Začalo to cibulovinami – krokusy doplnily žluté narcisy (drobnokvěté) a záhy rozkvetly i narcisy s oranžovým středem a nastoupily tulipány.

Česká Lípa: Květinové záhony ve městě jsou plné barev
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Všechny druhy květin zdatně podporují pestré macešky. Rozkvetly plochy u OD Labe a OC Forum, v Pařížské ulici ale také na Předmostí a na dalších místech.

Anketa

Nosíte venku roušku nebo respirátor?

16%
47%
hlasovalo: 18075 lidí

Na léto se připravuje opět osazení závěsných květináčů, kde budou převažovat různé barvy petúnií od bílé přes žlutou, růžovou až fialovou a také plectranthus (molice – vytváří dlouhé převisy), žlutě kvetoucí aksamitníky, červeně kvetoucí canny a převis bude tvořit zejména světle zelená a tmavě zelená ipomoea (povíjnice). Budou instalovány také květinové pyramidy, a to u nádraží a na Mírovém náměstí, osazeny budou petúniemi – bílá, světle růžová, karmínová a fialová. Dočká se i zelený pás v ul. Štefánikova, kde se připravuje výsadba, a bude se pracovat na okružní křižovatce Střekov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…