Česká Lípa: Pokládka optokabelů na Slovance a Holém vrchu bude hotová do konce listopadu

14.11.2020 11:47

V květnu letošního roku obdržel odbor dopravy MěÚ Česká Lípa žádost o částečnou uzavírku provozu v řadě ulic na Slovance a Holém vrchu za účelem pokládky optokabelů firmy T-Mobile. Během několika dní bylo o částečné uzavírce provozu pro požadované ulice rozhodnuto. Uzavírky jsou povoleny do 30. listopadu 2020 a investor stavby, firma T-Mobile, město ujistil, že do této doby budou veškeré stavební práce řádně dokončeny.

Česká Lípa: Pokládka optokabelů na Slovance a Holém vrchu bude hotová do konce listopadu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Pokládka optokabelů je rozsáhlá stavba, která probíhala či probíhá v ulicích Arbesova, Roháče z Dubé, nám. Osvobození, Havlíčkova, Železničářská, Západní, Kovářova, Wolkerova, Slovanka, Bezručova, V Cihelně, Bendlova, Na Nivách, Antonína Sovy, Na Blatech, Ruská, Příčná, Heroutova, Hálkova, Děčínská, Jiřího z Poděbrad, Zahradní, Jižní, Tylova, Větrná a Vrbová. Drtivá většina chodníků je v majetku města Česká Lípa, jehož odpovědní pracovníci stavbu pečlivě kontrolují a od zhotovitele stavby, firmy Hochtief CZ a.s., nepřevezmou žádný úsek chodníku, který vykazuje nějaké nedostatky. Proto se některé zdánlivě dokončené úseky znovu předělávají, jako například nyní v ulici Slovanka. Jelikož během každé stavby dojde k chybám, které lze přehlédnout (např. ucpaný kanál v Hálkově ulici), děkujeme občanům, že město na tyto nedostatky upozorní. Odpovědní pracovníci se pak tyto nedostatky snaží co nejrychleji odstranit.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

„Je pochopitelné, že rozkopané chodníky řadu občanů obtěžují a někdy mají pocit, že jsou chodníky rozkopané dlouho, že se na stavbě nic neděje. Právě kvůli podnětům občanům bylo na radnici svoláno jednání, na kterém jsme probrali se zástupci investora postup stavby. Náš požadavek byl vysloven jasně, je potřeba práce zintenzivnit tak, aby byl dodržen termín,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Dnešní rok je velmi specifický, stejně jako jiné stavby i tuto zbrzdila jarní vlna koronaviru. I firma T-Mobile se dostala do obtíží, kdy původní zhotovitel stavby neplnil postup prací dle harmonogramu, proto nastoupila firma další, která v současné době práce provádí.

„Bohužel stavba tohoto typu vyžaduje intenzivní spolupráci s ostatními správci sítí, jako jsou energetici, plynaři, vodárny, a je mnohdy obtížné všechny zkoordinovat. Než je možné chodník opět uzavřít, musí mít firma souhlasy od všech těchto dotčených správců sítí. Proto někdy pokládka optokabelu a uzavření chodníku trvá déle, než by si řada z nás přála. Buďme prosím všichni trpěliví, určitě je naší maximální snahou, aby vše proběhlo v daném termínu a současně, abychom převzali dotčený majetek města v co nejlepším stavu. Přesto, že rozkopané ulice nás netěší, jistě v budoucnu oceníme, že v našem městě budeme mít kvalitní internetové pokrytí a v řadě míst nové chodníky, které bychom určitě nestihli v jednom roce opravit v takovém rozsahu,“ doplnila starostka.

Po zcela nových chodnících tak lidé budou chodit např. v ulicích Kovářova, Na Nivách, Ruská a Zahradní. Chodníky v ostatních ulicích jsou uvedeny do stejného stavu, jako byl před stavbou. Vzhledem k blížící se zimě se stavaři letos nepustí do některých ulic, které byly původně naplánované na letošek. Jedná se konkrétně o ulice Kinského, Hornova, Salusova, Českokamenická a Nawkova. Tyto ulice přijdou na řadu až na jaře příštího roku. Pokud by se do nich firma pustila ještě nyní, s největší pravděpodobností by je nestihla dokončit, a to před zimou určitě není žádoucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…