Česká Lípa: Ve městě probíhají opravy výtluků po zimě

14.04.2021 15:53

Letošní zima dala silnicím a chodníkům v majetku města pořádně zabrat. Po sněhové nadílce a tuhých mrazech zůstaly na komunikacích velké díry, které značně komplikují plynulost jízdy a bezpečné projetí komunikacemi.

Česká Lípa: Ve městě probíhají opravy výtluků po zimě
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Již několik týdnů tak město postupně tyto výtluky opravuje technologií Silkot, která umožňuje opravy asfaltových povrchů i při nízkých teplotách.

Město má k dispozici seznam cca 150 děr v necelé stovce ulic po celé České Lípě. S opravami je město na začátku dubna zhruba ve třetině. Některé části ulic se ani technologií Silkot opravovat nebudou, a to ty, kde chce město provádět velkoplošné opravy. Řada na ně tedy přijde v jarních a letních měsících.

Opraveny jsou zatím výtluky v Jáchymovské a Šluknovské ulici, v Okružní ulici (od křižovatky z ulice Roháče z Dubé až k Jáchymovské), Mariánské ulici, Žižkově, Mimoňské, Dlouhé (od křižovatky s ulicí U Nemocnice až po konečnou autobusu). Na řadě míst, např. v Jáchymovské ulici, jsou opraveny pouze bodové výtluky, velkoplošné opravy vozovek se připravují. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…