České Budějovice: Primátor se vypravil na služebnu Městské policie na Máji

18.02.2020 9:40

Asistenti prevence kriminality významně napomáhají k zajištění veřejného pořádku v ulicích, a to především v problematických lokalitách města. Například na sídlišti Máj, Palackého náměstí, Lannově třídě v okolí nádraží a obchodních center.

České Budějovice: Primátor se vypravil na služebnu Městské policie na Máji
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„U lidí mají  autoritu, přirozený respekt a dokážou mezi nimi zjednat pořádek. Sami toho vyřídí poměrně hodně, aniž by tam museli strážníci nebo policisté zasahovat, fungují spíše jako spojovací mezičlánek mezi strážníky či policisty. Osvědčila se i dobrá spolupráce se sociálním odborem magistrátu, konkrétně s oddělením sociálně právní ochrany dětí, například při návštěvách problémových rodin,“ říká primátor Jiří Svoboda s tím, že činnost  asistentů řídí a koordinuje Městská policie. Lidé je mohou potkávat ve dvoučlenných hlídkách nebo společně se strážníky v ulicích během celého dne i ve večerních hodinách při obchůzkách, kdy přispívají k dodržování obecně závazných vyhlášek města, dohlížejí na občanské soužití i na veřejný pořádek. „V současné době působí u Městské policie šest asistentů, kterým jsem dnes v při návštěvě služebny na sídlišti Máj za jejich dobře odvedenou práci poděkoval,“ dodává primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…