České Budějovice: Vánoční zdobení města začalo

13.11.2020 18:35

Letošní novinkou bude osvícení vánočních stromů v Kalištích na točně MHD, na sídlišti Máj v ulici Antonína Barcala a v Suchém Vrbném v parku ulice Libušina.

České Budějovice: Vánoční zdobení města začalo
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Sváteční výzdoba bude rozšířena a doplněna o vánoční motivy na Lannově třídě směrem k nádraží a dále také na Zátkově nábřeží u KD Slavie. Celkem bude letos v Budějovicích svítit devět stromů,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Loni byla výzdoba doplněna na nábřeží slepého ramene Malše, v ulicích U Černé věže a Piaristická, u vjezdu do centra ulicí Karla IV. Prostor přechodu Lannova a Na Sadech byl osazen novými moderními prvky a došlo k nasvícení tří vzrostlých stromů na Mariánském náměstí, na sídlišti Vltava střed i u pomníku J. Žižky na náměstíčku Novohradská x Žižkova.

„Chceme, aby si lidé i v této složité době Vánoce užili. Mnoho akcí pořádaných městem, jako například hojně navštěvovaný přílet anděla, jsme v důsledku epidemické situace museli zrušit. Bohatým nasvícením se snažíme připomenout, že tyto svátky jsou nádherné a aby se právě tak na ně všichni pokusili dívat,“ dodává náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…