České Budějovice: Změny režimu dopravy v lokalitách nově vzniklých parkovací zón

01.12.2021 16:43 | Tisková zpráva

Zavedení parkovacích zón v jejich dokončené III. etapě si v některých částech vyžádalo změnu režimu dopravy. Jedná se například o zavedení jednosměrných úseků komunikací v oblasti ulic Pabláskova, Prokišova, Jungmannova a v lokalitě vymezené ulicemi M. Vydrové, Polní a Roháče z Dubé.

České Budějovice: Změny režimu dopravy v lokalitách nově vzniklých parkovací zón
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Další pro řidiče důležitou změnou, je zavedení předností zprava v rozsahu vyznačených oblastí se Zónou dopravního omezení. To se týká zákazu stání a omezené rychlosti na 30 km/hod., jež platí v celé zóně až do výjezdu z ní.

„Od středy 1. prosince 2021 začíná platit parkovací režim pro návštěvnické, smíšené a rezidentní stání a dojde také ke zprovoznění osazených parkovacích automatů. Vyzývám řidiče, aby v zónách nejezdili po paměti a pozorně sledovali dopravní značení, které se netýká jen parkování,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

V roce 2020 dokončilo město druhou etapu modrých zón, a to v jihovýchodní části. Následná třetí etapa se týká oblastí Havlíčkovy kolonie, Lidické třídy po ulici Papírenská a přilehlých ulic. Hlavním smyslem zavedení modrých zón je zvýšení komfortu v podobě jistoty parkování, a to jak rezidentům, tak i firmám a institucím. Tuto skutečnost potvrzují i průzkumy a zkušenosti rezidentů v lokalitách, kde parkovací zóny již fungují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…