Český Krumlov: Přejmenování trhu zákaz neřeší

02.12.2021 16:43 | Tisková zpráva

Také Český Krumlov jako řada dalších měst čelí nátlaku na otevření adventního trhu. Obcházet vládní nařízení tím, že by se trh přejmenoval na farmářský, ale vedení města odmítá.

Český Krumlov: Přejmenování trhu zákaz neřeší
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Město Český Krumlov obdrželo od organizátorů adventního trhu na náměstí Svornosti žádost o změnu režimu vánočního trhu na farmářský trh. Problematikou se na včerejším jednání zabývala rada města, která na základě konzultace s krizovým štábem, vedením Nemocnice Český Krumlov a zhoršující se epidemické situace rozhodla neschválit změnu režimu adventního trhu.

„Jakkoli můžeme chápat a soucítit se svízelnou situací prodejců na trhu a rozčarování lidí, kteří si chtějí na trzích užít předvánoční čas, tak porušovat vládní nařízení nemůžeme,“ říká starosta Dalibor Carda a dodává: „V českokrumlovské nemocnici je kritická personální situace a stejně na hraně je i snižující se počet volných lůžek. Už jen ze solidarity k lékařům a sestrám nechceme přispívat ke zhoršování epidemie tím, že obejdeme zákaz a trh povolíme.“

Ani samotné přejmenování adventního trhu na zimní, farmářský či celoroční nelze chápat jako legální postup. Podstatná je definice vánočních a adventních trhů, tj. že se jedná o trhy příležitostně zřízené pro předvánoční období. „Tuto definici přesně splňuje adventní trh v Českém Krumlově. Je zřizován jen pro předvánoční období, a nikoliv pro jiné období v jiné části roku. Tudíž přejmenování tohoto trhu nijak neřeší vládní zákaz, není podstatný název, ale období, v kterém se má konat,“ dodává starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…