Český Těšín: Senioři mohou opět získat hlásič zdarma

02.10.2019 10:04

Českotěšínští senioři mohou opět získat zdarma hlásič požáru nebo detektor oxidu uhelnatého. Senior Point v Centru sociálních služeb v Sokolovské ulici je začne vydávat ve čtvrtek 3. října. Jde již o druhý ročník a koordinátorem pro Český Těšín je lidovecký politik Vít Slováček.

Český Těšín: Senioři mohou opět získat hlásič zdarma
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Díky spolupráci s krajem se nám letos podařilo získat 300 zařízení zdarma pro naše seniory. Přihlásit se o ně mohou občané města ve věku 65+, kteří mají ve svém domě nebo bytě spotřebič na tuhá, kapalná paliva nebo plyn,“ uvedl místostarosta města a krajský zastupitel Vít Slováček (KDU-ČSL). Zdůraznil, že je to pouze dílčí část projektu na zlepšování života seniorů v kraji. Dalšími je například zřizování senior pointů, slevové karty, systém celoživotního vzdělávání, slevy v dopravě, kultuře, stejně jako další aktivity.

S hlásičem se cítí mnohem bezpečněji nejen senioři, kteří bydlí sami, ale i jejich rodinní příslušníci. Projekt by měl pokračovat v dalších létech.

Zájemce, který si nevyzvedl hlásič loni, musí mít u sebe občanský průkaz a vyplnit předávací protokol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…