Český Těšín: Úředníci, politické strany, hasiči, rybáři - a možná i bezdomovci - uklidí Česko

15.03.2019 10:04

Město Český Těšín se opět zapojí do akce Ukliďme Česko. Již několik let takto uklízí problematické lokality kromě pracovníků Městského úřadu mimo jiné myslivci, rybáři, skauti nebo politické strany či hnutí. Letos se do akce zapojí také dvě jednotky SDH. Město všechny podpořilo organizačně a informační kampaní na svých fbc stránkách.

Český Těšín: Úředníci, politické strany, hasiči, rybáři - a možná i bezdomovci - uklidí Česko
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Organizovaní zájemci si vybrali svoji lokalitu. Například městský úřad připravil úklid břehů Ropičanky. Sraz účastníků je zde 6. dubna v 9.00u křižovatky ulic Nová Tovární a Železniční. Další organizace uklidí okolí Těšínské přehrady, lesopark Hrabina nebo příměstské části.

V minulých letech se podařilo sesbírat pokaždé přibližně 4 tuny odpadu. Nejčastěji šlo o plasty v podobě obalů, láhví, fólií atd. Našly se i matrace, oblečení, koberce, pneumatiky, lyže, rozebrané části jízdního kola, dětský kočárek, vysavač, části počítačů, televizních přijímačů atd. Někdy se podaří do akce zapojit i bezdomovce. Věříme, že s ohledem na větší množství zapojených organzací se letos podaří sebrat více odpadů.

„Zcela katastrofální je situace v lokalitě u Cihelny, která je vždy doslova zaneřáděna odpadem. Původci odpadu jsou neukáznění občané a také bezdomovci, kteří zde přebývají. Ti i v minulosti dostali pytle a v okolí „svého prahu“ si sami pouklízeli vlastní nepořádek,“ uvedl za organizátory referent Daniel Křenek.

Město zajistí pro všechny pytle a rukavice a firma FCC Česká republika, s.r.o. zajistí odvoz a odstranění odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…