Cheb: O víkendu byl na pěší zóně „Velký úklid“

06.09.2018 10:01

Do bezpečnostní akce se vedle padesátky policistů zapojili také strážníci , pracovnice sociálně-právní ochrany dětí, hasiči, celníci, hygienici či Česká obchodní inspekce.

Cheb: O víkendu byl na pěší zóně „Velký úklid“
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

O uplynulém víkendu se v centru Chebu uskutečnila noční bezpečnostní akce nazvaná Velký úklid, která byla zaměřena zejména na dodržování veřejného pořádku na pěší zóně a v jejím okolí. Vedle téměř padesátky policistů se do ní zapojili také strážníci městské policie, pracovnice sociálně-právní ochrany dětí chebské radnice, hasiči, celníci, hygienici či Česká obchodní inspekce. „Není možné, aby centrum našeho krásného města bylo ničeno, aby to tu po ránu vypadalo jako na smetišti, aby se tudy slušní lidé báli projít a občané, kteří zde bydlí, se v klidu nevyspali. Před nedávnem Chebané právem poukazovali na stav pěší zóny po akci v jednom tamním restauračním zařízení. Se zástupci bezpečnostních složek a dalšími zainteresovanými jsme se proto dohodli, že budeme pořádat preventivní akce, které budou mít za cíl zajištění dodržování zákonů a vyhlášek,“ uvedl starosta Zdeněk Hrkal, který se akce osobně zúčastnil.

Během akce, při níž byly zkontrolovány zhruba dvě stovky osob, bylo zjištěno osm přestupků, ve většině případů proti veřejnému pořádku. Ve třech případech objevili policisté prostřednictvím dechových zkoušek alkohol u mladistvých osob. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří akci připravovali a účastnili se jí. Vše proběhlo velice profesionálně. Poděkování patří také vedení a pracovníkům Chetesu, kteří hned ráno provádějí úklid celé pěší zóny. Veřejnost bych chtěl ubezpečit, že víkendová akce Velký úklid nebyla rozhodně poslední, kterou Cheb v nadcházejících týdnech zažije,“ uzavřel Zdeněk Hrkal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…