Cheb: Přednáška o unikátních krovech, tentokrát i pro širokou veřejnost

10.09.2017 11:48

V pondělí od 18.30 hodin budou v KC Svoboda o unikátních chebských krovech vyprávět Michal Panáček a David Otáhal, autoři knihy Historické krovy - chebský fenomén

Cheb: Přednáška o unikátních krovech, tentokrát i pro širokou veřejnost
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V pondělí 11. září od 18.30 hodin se v Kulturním centru Svoboda uskuteční přednáška Michala Panáčka a Davida Otáhala, autorů knihy Historické krovy - chebský fenomén, na téma unikátních krovů městských domů v Chebu.

Přednáška pro širokou veřejnost se koná v rámci kurzu Dokumentace a průzkumy historických krovů v Chebu, který zde příští týden pořádá Sdružení pro stavebněhistorický průzkum ve spolupráci s městem Cheb a Nadačním fondem Historický Cheb.

Zájemci o poznávání historických krovů se sejdou již po osmnácté, tentokrát v Chebu. Kurz každoročně společně s místními partnery pořádá Sdružení pro stavebněhistorický průzkum v některém z regionů České republiky nebo Slovenska. Účastníci letos navštíví nejenom krovy chebských městských domů, kterým je v poslední době po právu věnována mimořádná pozornost, ale i krovy dalších historických staveb - kostelů, klášterů, hradů a tvrzí ve městě i blízkém a širším okolí. Pro účastníky kurzu z řad stavebních historiků, památkářů, projektantů, stavařů, tesařů a studentů je připraven bohatý program zahrnující i návštěvu klášterní baziliky ve Waldsassenu či známého barokního kostela Dreifaltigkeitskirche Kappl. Celodenní prohlídky vždy večer doplňují tematické přednášky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…