Chomutov: Palackého ulice má nový povrch, rekonstrukce trvala pouhých jedenáct dní

15.08.2019 18:46

Před necelými dvěma týdny teprve započaly práce na obnově živičného povrchu v horní části Palackého ulice a nejfrekventovanější chomutovská třída už se pyšní zbrusu novým povrchem. Rekonstrukce vyšla na 3,5 milionu korun a byla plně hrazena z městského rozpočtu. „Mám radost, že jsme celou akci dokončili s velkým předstihem a věřím, že v podobném duchu se nám bude spolupráce se zhotoviteli dařit i u dalších investičních akcí,” řekl náměstek primátora David Dinda.

Chomutov: Palackého ulice má nový povrch, rekonstrukce trvala pouhých jedenáct dní
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Zakázku realizovala společnost Silnice Topolany a.s. se sídlem v Kadani. Jedná se o českou stavební firmu se specializací na dopravní a inženýrské projekty, která pro město již v minulosti realizovala např. obnovu silničního povrchu v ulici Čelakovského. „S kvalitou její práce a dodávaných asfaltových směsí máme velmi dobré zkušenosti, o čemž svědčí také fakt, že směrem ke společnosti doposud neevidujeme žádné reklamace,“ upřesnila vedoucí úseku přípravy a realizace investic Monika Macherová a dodala, že mimo konstrukce vozovky byly také vyměněny 3 poklopy revizních šachet a vyrovnány uliční vpusti.

Samotná obnova povrchu probíhala od soboty do soboty, tedy pouze osm dní. „Díky vstřícnosti dopravního podniku a maximálnímu nasazení kapacit zhotovitele, jsme byli schopni dokončit akci s výrazným předstihem,” dodala vedoucí odboru investic. Zhruba za měsíc, až dojde k přirozenému odmaštění nového asfaltu, bude ještě realizováno vysoce odolné finální vodorovné dopravní značení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…