Chrudim: Promluvte do podoby nové kašny

03.11.2019 6:32

Součástí nového náměstí, ve které se promění prostor přednádraží a terminálu veřejné dopravy v ul. Čs. armády, bude nová kašna. Do její podoby mohou promluvit a svými nápady či náměty přispět i samotní občané.

Chrudim: Promluvte do podoby nové kašny
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Vnitřní stěnu kašny má reliéfně ozdobit nápis či několik nápisů, a právě zde je příležitost pro vás! Pokuste se navrhnout, jaké sdělení uvidí návštěvník, který v pomyslné bráně města na novém náměstí spočine právě u kašny. Jediným omezením je, aby se sdělení týkalo Chrudimi, a to pokud možno s nadčasovým přesahem.

Může se týkat slavné minulosti Chrudimi, ale třeba i přání či očekávání do budoucna, odkazu současnosti našim následovníkům. Třeba ale přijdete i s nějakým zcela jiným, nečekaným a neotřelým pojetím. Co třeba výňatek z díla některého z chrudimských spisovatelů? Koncept nápisů v kašně připouští vícero řešení – kratší či delší nápisy, titulní nápis, podtitul, dva až čtyři kratší nápisy rovnoměrně rozmístěné po obvodu kašny; možnosti jsou ještě otevřené.

Své návrhy zasílejte do 8. prosince na e-mail ZDE nebo na adresu Městský úřad Chrudim – Oddělení vnějších vztahů, Resselovo nám. 77, Chrudim – na obálce prosím uveďte heslo „kašna“. Výběr z doručených námětů následně posoudí Komise historická a letopisecká a Komise pro komunikaci města, poslední slovo při výběru nápisu bude mít autor návrhu celého náměstí, pan architekt Poláček.

Na vaše návrhy se moc těšíme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.