Děčín: Novým primátorem města se stal Jiří Anděl

15.11.2020 6:32

Město Děčín má nového primátora. Ve čtvrtek 12. listopadu se jím stal Jiří Anděl (Hnutí ANO 2011), jehož ve veřejné volbě zvolila nadpoloviční většina zastupitelů města. Nahradil tak dosavadního primátora města Jaroslava Hroudu (Hnutí ANO 2011), který v této funkci působil dva roky.

Děčín: Novým primátorem města se stal Jiří Anděl
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Jiří Anděl šest let působil jako náměstek děčínského primátora pro finance a majetek, rozpočtu se bude věnovat i nadále. „Na tu práci se opravdu těším, klíčová bude především příprava rozpočtu na příští rok,“ uvedl Jiří Anděl.

Kromě nového primátora zvolili zastupitelé také čtyři náměstky, a to dva uvolněné a dva neuvolněné. První náměstkyní primátora se stala Anna Lehká (Volba pro Děčín), druhým náměstkem pro realizaci a opravy staveb města pak Tomáš Brčák (ODS). Neuvolněným náměstkem pro dopravu se stal Jiří Aster (Hnutí ANO 2011). Čtvrtým neuvolněným náměstkem byl zvolen Martin Pošta (Volba pro Děčín), který bude mít na starosti školství a kulturu.

Dovoleni byli také další členové rady města, a to Jan Palička (Hnutí ANO 2011), Jitka Flachsová (Hnutí ANO 2011), Milan Rosenkranc (Změna pro Děčín) a Petr Zdobinský (Piráti). Rada města je tedy opět devítičlenná – primátor a jeho náměstci jsou členy rady automaticky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…