Domažlice: Preventivní akce zaměřená na chodce byla úspěšná

29.11.2021 21:49 | Tisková zpráva

Tento týden se uskutečnila preventivní akce zaměřená na pohyb chodců po pozemní komunikaci. Jednalo se o společnou akci Městské policie, Policie České republiky a BESIPu.

Domažlice: Preventivní akce zaměřená na chodce byla úspěšná
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Kontrola chodců proběhla v době příchodů dětí do Základní školy Komenského 17 v Domažlicích. Byla zaměřena na správné přecházení školáků po přechodu pro chodce, přecházení na „červenou“ i přecházení mimo přechod pro chodce.

V době kontroly byli přistiženi 2 žáci, kteří přecházeli na červenou. Ihned byli společnou hlídkou osloveni a bylo jim vysvětleno, jaké nebezpečí jim při tomto nesprávném chování hrozí.

Chodci stejně jako řidiči musí respektovat světelné signály a dodržovat pravidla silničního provozu. Děti na místě zodpověděly dotazy týkající se správného přecházení a za odměnu obdržely sešítek se zajímavými  úkoly a reflexní pásky či přívěsky ke zvýšení jejich viditelnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…