Dvůr Králové mad Labem: Město navštívili zahraniční pedagogové

03.12.2021 8:38 | Tisková zpráva

Dvůr Králové nad Labem navštívila delegace, složená ze zahraničních pedagogů a studentů ze Španělska, Portugalska a Řecka. Ti do České republiky přicestovali na pozvání Zemědělské akademie a Gymnázia Hořice v rámci projektu Erasmus+ Agriculture and Global Challenges.

Dvůr Králové mad Labem: Město navštívili zahraniční pedagogové
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Během úterního dopoledne pedagogové spolu se zástupkyní hořické školy Markétou Zívrovou a projektovým manažerem Dominikem Lukaštíkem nejprve zavítali na městský úřad, kde se setkali s královédvorským starostou Janem Jarolímem a v přátelské atmosféře diskutovali na téma vzdělávání a zaměstnanost.

„Setkání bylo velmi příjemné. Zaujaly mě zejména některé poznatky týkající se systémů vzdělávání a investic do této oblasti, ale hovořili jsme také například o způsobu optimalizace školství v jednotlivých zemích,“ uvedl starosta Jan Jarolím.

Součástí programu ve Dvoře Králové nad Labem byla i prohlídka Expozice textilního tisku a návštěva Střední průmyslové školy a Střední odborné školy, kde měli zahraniční učitelé i studenti možnost podívat se do laboratoří nebo do sdílené učebny informatiky a robotiky, kterou město vybudovalo v prostorách SPOŠ. „Rád bych poděkoval Janu Machkovi z MAS Královédvorsko, který nám ve Dvoře Králové nad Labem pomohl zajistit program a zařídil také prohlídku v královédvorské SPOŠ,“ dodal k návštěvě projektový manažer Dominik Lukaštík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.