Dvůr Králové nad Labem: Hasičská zbrojnice v Žirči bude mít po letech sociální zázemí

19.06.2017 6:30

Město Dvůr Králové nad Labem v letošním roce investuje do hasičské zbrojnice v Žirči. Za přístavbu sociálního zázemí zaplatí ze svého rozpočtu 1,2 mil. Kč bez DPH.

Dvůr Králové nad Labem: Hasičská zbrojnice v Žirči bude mít po letech sociální zázemí
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Stavební práce, které provedou pracovníci firmy Milan Palm ze Žirče, začaly 15. června a potrvají zhruba do poloviny září 2017. „V rámci přístavby bude realizována i nová přípojka vody a řešeno celoroční vytápění objektu,“ říká Ctirad Pokorný, vedoucí odboru rozvoje, investic a správy majetku Městského úřadu Dvůr Králové nad Labem. Právě vytápění zbrojnice je nutné pro zajištění provozuschopnosti hasičského vozidla.

Hasičská zbrojnice je v majetku města. Její stav však již neodpovídá současným požadavkům. Přístavbou sociálního zázemí se tak významně zlepší podmínky pro činnost jednotky i družstev žen a dětí.

„Město každoročně přispívá na činnost dobrovolných hasičů ze Žirče i z Verdeku. A do vybavení výjezdové jednotky SDH Žireč budeme investovat i v příštím roce. Radní v dubnu letošního roku odsouhlasili podání žádosti o dotaci na nový dopravní automobil. Předpokládaná pořizovací cena je od 900 tisíc do 1 milionu korun,“ podotýká starosta Jan Jarolím. Dotace z Generálního ředitelství HZS může dosáhnout až 50 % nákladů, maximálně však 450 tisíc Kč. V případě přidělení dotace by na automobil přispěl také Královéhradecký kraj, maximálně však částkou do výše 300 tisíc Kč. V současné době mají Žirečští k dispozici přes třicet let starou avii. V případě, že město dotaci obdrží, k nákupu nového automobilu dojde v roce 2018.

SDH Žireč od loňského července působí jako výjezdová jednotka města kategorie JPO V s působností na území obce, zřizovací listinu schválilo zastupitelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…