Dvůr Králové nad Labem: Město spustilo mapu strategických projektů

15.03.2021 18:55

Kde se ve Dvoře Králové nad Labem staví, nebo se opravuje či rekonstruuje, kolik to bude stát a jak dlouho to potrvá? Na tyto otázky nyní občané snadno najdou odpovědi.

Dvůr Králové nad Labem: Město spustilo mapu strategických projektů
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Město Dvůr Králové nad Labem na svých internetových stránkách spustilo novou aplikaci, tzv. mapu strategických projektů města ZDE. Vytvořena je na podkladu mapového portálu GIS a obsahuje přehled nejdůležitějších uskutečněných, aktuálně realizovaných a zamýšlených staveb, které financuje nebo spolufinancuje město Dvůr Králové nad Labem ze svého rozpočtu.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

„Veřejnost nyní bude mít přehled o investicích našeho města s čerpáním finančních prostředků z rozpočtu. Mapa je přístupná jak na webových stránkách města, tak je možné si ji prohlížet na chytrých mobilních zařízeních jako tablet nebo mobilní telefon,“ říká starosta města Jan Jarolím a pokračuje: „V mapě jsou zaznamenány vybrané investiční akce realizované za uplynulé dva roky, akce, které aktuálně probíhají, a projekty, jež připravujeme letos nebo v blízké budoucnosti a alespoň rámcově známe termín jejich realizace a máme na ně vyčleněny finance v rozpočtu.“

Mapa, kterou administrují pracovníci oddělení vztahů k veřejnosti ve spolupráci s odborem rozvoje, investic a správy majetku, bude průběžně doplňována a jednou měsíčně aktualizována. Dostupná je na internetových stránkách města www.mudk.cz z dlaždice s názvem Mapa strategických projektů.

Jednotlivé stavební akce jsou v mapě zobrazeny v podobě bodu (budovy, památky atd.), linie (chodníky, silnice atd.) nebo plochy (parky, zahrady apod.). Navíc jsou barevně rozlišeny: červeně jsou vyznačeny dokončené projekty, zeleně projekty v realizaci a žlutě ty připravované. Základní data o každé stavbě doplňují informace o době realizace, financování včetně případného zapojení dotačních titulů a nechybí ani fotografie nebo odkazy na videoreportáže. Občané si také mohou na základě zadaných parametrů vyhledat konkrétní projekty.

„Věřím, že občané ocení zejména přehlednost, interaktivnost a uživatelskou přívětivost mapy, která jim poskytne aktuální informace kdykoliv a odkudkoliv. Propojena je také s webovými stránkami města, kde jsou k většině akcí zveřejňovány podrobnější informace včetně fotogalerií. Mapa strategických projektů tak představuje další funkční využití našeho propracovaného a úspěšného mapového portálu,“ dodává Jan Jarolím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…